Pellegrini: “Ne ovisim o osvajanju trofeja”

Pellegrini: “Ne ovisim o osvajanju trofeja”

Manuel Pellegrini nije zabrinut za svoj status u Manchester Cityju...

Manuel Pellegrini/Foto: Gettyimages

Dugoročni cilj koji je pred stratega Manchester Cityja postavio izvršni direktor kluba Ferrano Sorriano (pet trofeja u pet godina na klupi građana) sve je dalje od mogućnosti realizacije, no Manuel Pellegrini ne vjeruje kako će ga to na koncu koštati posla.

“Nikad nisam osjetio da moram osvojiti točno određeni broj trofeja, ili pak da svake godine – ako želim ostati u Cityju – moram nešto osvojiti. Ne osjećam pritisak, pogotovo ne od medija.”

“Pritisak osjećam tek onda kad moja momčad ne igra onako kako bih želio. Istina je da mi je rečeno kako svake godine moram osvojiti trofej, prevedeno – pet u pet godina – i to je savršeno normalno. No, u nogometu nikad ne znate što se može dogoditi; jedne godine možemo osvojiti dva naslova, druge godine jedan…”

Mediji su u posljednje vrijeme počeli spekulirati s imenima njegovih nasljednika, a najviše su se u tom kontekstu spominjali Pep Guardiola i Carlo Ancelotti. Pellegrini je ipak po svim tim pitanjima potpuno miran i koncentriran jedino na prvu sljedeću utakmicu svoih nogometaša.

“Ne obazirem se previše na to i spekulacije ne utječu na mene. Živim u sadašnjosti i ne razmišljam previše o budućnosti, jer nikad ne znate što će ona donijeti. Možemo li znati hoćemo li u Ligi prvaka pobijediti Barcelonu? Pa i prošle sezone nitko nije vjerovao da možemo osvojiti Premiership… Na taj način radim već 25 godina”, zaključio je čileanski trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.