Penezić o Euru: “Velika prilika mladim igračicama”

Penezić o Euru: “Velika prilika mladim igračicama”

Europsko prvenstvo za rukometašice održat će se od 4. do 18. prosinca.

Andrea Penezić najveća je hrvatska zvijezda među rukometašicama, a već treću sezonu zaredom nastupa za Vardar. Ove je nedjelje napunila 31 godinu i tom prilikom dala je intervju  Europskom rukometnom savezu (EHF).

U intervjuu je istaknula kako kada pogleda svoju karijeri, ima mnogo razloga za ponos i veselje, ali ono što joj nedostaje je medalja s reprezentacijom i naslov Lige prvakinja.

Najveći uspjeh s reprezentacijom su joj četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Brazilu 2011. i Olimpijskih igara u Londonu 2012. Velika očekivanja od ženske rukometne reprezentacije bila su 2014. kada je Hrvatska bila domaćin Europskog prvenstva zajedno sa Mađarskom.

Penezić je tom prilikom istaknula: “Euro u Švedskoj će biti velika prilika za mlađe igračice da se dokažu i steknu iskustvo.”

Hrvatska će u Helsingborgu igrati u skupini D sa Rusijom, Rumunjskom i Norveškom.

“Malo je reći da je ovo skupina smrti.” Ruskinje su zlatne sa Olimpijskih igara u Riju, Rumunjke su uzele broncu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norvežanke su već osvojile sve što se moglo osvojiti. Bit će ekstremno teško, ali s nama nikad ne znate. Možda možemo iznenaditi”, dodala je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.