Perasović: “Hezonja nije produkt Barcelonine, već hrvatske škole”

Perasović: “Hezonja nije produkt Barcelonine, već hrvatske škole”

Počele su pripreme za rujanski Eurobasket...

Velimir Perasović/Foto: hks-cbf.hr

Hrvatski izbornik Velimir Perasović bio je vrlo dobro raspoložen na okupljanju reprezentacije pred Eurobasket koji počinje u rujnu ove godine, između ostaloga i u Lijepoj našoj.

S prvoga susreta izostali su Damjan Rudež, Olivier Lafayett i Mario Hezonja, a pogotovo se oko potonjega ‘lome koplja’ nakon priče koju Amerikanci pokušavaju plasirati javnosti, a ide nekako ovako: Hezonja s Orlandom odrađuje Ljetnu ligu, ide mu i više nego dobro te se ozbiljno premišlja hoće li se priključiti nacionalnoj selekciji.

“Ne znam ništa o tome i vjerujem da se radi tek o lošoj interpretaciji njegove izjave. Na njega računam 1. kolovoza, kao i sve ostale NBA igrače”, rekao je izbornik. “Hezonjin odlazak u Orlando je sjajna priča, a Mario nije produkt Barcelonine škole, već isključivo hrvatske košarke. Razvijao se u svim mlađim selekcijama i zbog toga treba odati priznanje trenerima koji su ga vodili u karijeri.”

Očekivanja na predstojećoj smotri Starog kontinenta, ne krije se, relativno su visoka. “Osnovni nam je cilj prikazati se u što boljem svjetlu, osobito pred našim navijačima. Vrlo vjerojatno će se sve odlučivati u Francuskoj, no ponavljam – od prvoga dana moramo biti pravi ako želimo ispuniti očekivanja puka.”

U najbolju selekciju pozvan je i kapetan srebrnih košarkaša iz Grčke Marko Arapović. “Marko nije pozvan samo kako bi popunio broj, imat će prigodu nametnuti se baš kao i svi drugi. Jasno je da nemaju svi igrači isti status, ali zato svi imaju priliku”, jasan je Perasović.

“Potrudit ćemo se pronaći pravu kemiju u momčadi, a nadam se da će nam u tome dodatnu snagu dati navijači – uz njihovu pomoć možemo mnogo”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.