Perasović izabrao Olivera Lafayettea, Draper otkazao

Perasović izabrao Olivera Lafayettea, Draper otkazao

Dontaye Draper odustao je od priprema reprezentacije, a za Hrvatsku će igrati Oliver Lafayette.

Velimir Perasović/Foto: hks-cbf.hr

Prema neslužbenim informacijama, u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i ove će godine igrati Amerikanac. Drugo prvenstvo zaredom bit će to Oliver Lafayette, igrač Olympiacosa.

Izbornik Velimir Perasović dugo je lomio koplja koga da izabere, a konačni izbor pao je na spomenutog igrača. Dontaye Draper bio je favorit i čekao se njegov odgovor. Bivši igrač Cedevite nekoliko puta je izjavio da se ne osjeća najbolje i da mu je potreban odmor, a sada je definitivno prelomio.

Pripreme reprezentacije započinju 10. srpnja, a Lafayette će se priključiti kasnije jer mu je supruga trudna i upravo u srpnju očekuje prinovu. Očekuje se da bi na pripremama trebao biti 1. kolovoza kada se priključuju Bojan Bogdanović i Damjan Rudež kojima pravila NBA lige ne dozvoljavaju raniji dolazak.

Perasović itekako dobro poznaje ovog igrača s obzirom da ga je vodio u Valenciji kada je osvojio Eurocup te izborio Euroligu. Upravo na njegovu preporuku prošle godine dobio je državljanstvo Republike Hrvatske.

Prvi krug Eurobasketa igra se u Zagrebu, a naša reprezentacija je u skupini sa Slovenijom, Grčkom, Makedonijom, Gruzijom i Nizozemskom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.