Perasović: “Motivacija je na visokom nivou”

Perasović: “Motivacija je na visokom nivou”

Perasović je nedavno otpisao šest igrača.

Hrvatska košarkaška reprezentacija / Foto: HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija tijekom vikenda preselila se u Zagreb i konačno se kompletirala. Pristigli su Marko Tomas, Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja i Damjan Rudež. Očekuje se još samo Oliver Lafayette koji je i dalje u SAD-u jer mu je supruga tek rodila. On bi trebao stići 5. kolovoza.

Ante Tomić tom prilikom popričao je s novinarima: “Spreman sam na sve što nas čeka. Ovdje u Zagrebu imamo prvenstvo pred sobom što je jako bitno za sve nas. Vidjet ćemo koliko možemo, siguran sam samo da ćemo dati sve od sebe. Prvi dan je uvijek isti – nestrpljenje… Teško mi je opisati kako se osjećam, mogu samo reći da sam uzbuđen jer je ipak nešto važno ispred nas.”

“Domaći teren je uvijek pritisak i vjetar u leđa, no moramo se nositi s tim. Pritisak mora biti prisutan, ja osobno bez toga ne mogu funkcionirati, ne znam za druge, ali kod mene je tako. Takve stvari su sasvim normalne. Misli su pozitivne po pitanju EuroBasketa, kao što sam rekao – igramo doma i to je velika obaveza za sve nas, a uzbuđenja ne nedostaje.”

Izbornik Velimir Perasović po običaju bio je vrlo jasan: “Nedostajalo je puno igrača da bi sada mogao govoriti o igri, odnosno o izgledu Hrvatske na EuroBasketu jer bez 8-9 igrača je to apsurdno. Sada slijedi ta faza u kojoj ćemo nadograđivati igru, u kojoj ćemo uspostaviti kriterije unutar momčadi. Igrači će se trebati izboriti za svoje mjesto u ekipi, a nakon toga ću moći reći nešto više. Imamo nekoliko prijateljskih utakmica, radit ćemo na našoj igri, na uspostavljanju sistema igre i da budemo u što boljoj formi za europsko prvenstvo. Motivacija je na visokom nivou. Ovi igrači koji su prošli prvi dio priprema pokazali su zavidan nivo koncentracije i želje za igranjem u reprezentaciji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.