Perasović nakon pobjede: “Ne bi bilo loše da izgubimo”

Perasović nakon pobjede: “Ne bi bilo loše da izgubimo”

Sljedeći protivnik je Bosna i Hercegovina, a nakon toga slijedi Izrael.

Foto: HKS

Hrvatska je na posljednjem pripremnom turniru u Zagrebu svladala Estoniju. Pobjeda je bila izborena na samom kraju što nije baš bilo očekivano. Izabranici Velimira Perasovića slavili su 66:63.

Sve u svemu bila je to najlošija prezentacija naših igrača u ovim pripremama. Na samom kraju Kruno Simon pogodio je tricu za 65:63, a Bojan Bogdanović koji je ujedno bio i najbolji strijelac (21 poen) postavio je s linije slobodnih bacanja konačni rezultat. Imali su gosti zadnji napad, ali promašili su tricu s više od deset metara.

Popularni Peras očekivano nije bio prezadovoljan s prezentacijom svoje momčadi: “Košarka je puno kompliciraniji sport nego što izgleda. Imali smo puno loših odluka, loš postotak šuta i trebamo raditi na tome. U svakom slučaju, ne možemo biti zadovoljni našim izvedbom danas. Htijenje je bilo neupitno, ali posebno napadački ekipa je bila teška. Izgubili smo previše lopti, loše smo reagirali. Protivnik je igrao dobro, mi nismo. Drago mi je što smo dobili utakmicu, iako smo mogli izgubiti. Ne bi bilo lose čak i da izgubimo da budemo svjesni da nikoga ne možemo dobiti lagano.”

Jedan od naših udarnih igrača Dario Šarić nije bio na razini kakvoj smo ga navikli gledati, a novopridošli Dontaye Draper odigrao je solidnu utakmicu s obzirom da se tek priključio.

“Dario je izuzetno važan za nas, tako da nije to ništa dramatično što je odigrao lošu utakmicu. Dario je toliko važan igrač da se njegova slaba igra osjeti na igri reprezentacije. Ali nije on jedini slabije odigrao. Draper je bolje nego što smo mogli očekivati, a tek je dva dana s nama. No, još uvijek ne zna sve akcije.”

Sljedeći pripremni dvoboj je onaj s Bosnom i Hercegovinom i na rasporedu je u četvrtak u 18 sati. Izborniku je poznat s obzirom da smo nedavno igrali protiv njih.

“Protivnik je nezgodan, igra čvrsto, a nadam se da ćemo mi igrati bolje. Nema mekih protivnika. Njemačka je izgledala čvrsto ovdje, ali sve ovisi o tome kako se postavite. Svi pokušavaju igrati sa što više kontakta.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.