Perasović nakon pobjede protiv BiH: “Šarić ima tu potrebnu čvrstinu”

Perasović nakon pobjede protiv BiH: “Šarić ima tu potrebnu čvrstinu”

Sljedeći pripremni dvoboj je protiv Njemačke 14. kolovoza u Areni Zagreb.

Foto: Marin Sušić

Hrvatska je jučer odigrala drugu pripremnu utakmicu. Protivnik je bila Bosna i Hercegovina, a naša izabrana vrsta slavila je 74:62. Izabranike Velimira Perasovića predvodili su Bojan Bogdanović s 15 poena i Dario Šarić s 13.

Nakon utakmice izbornik je istaknuo: “Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, ali u svakom slučaju, BiH je imala puno više čvrstine i agresivnosti od nas. U jednom momentu su nas fizički izbacili daleko od koša, to je ustvari uzrokovalo i to što smo u drugo poluvrijeme ušli s dva poena zaostatka. Sam kraj prve četvrtine, početak i sama druga je bila velika razlika između čvrstine ove dvije momčadi. U treću četvrtinu smo krenuli puno čvršće i puno angažiranije. To je bila četvrtina s malo koševa, ali na kraju smo uspjeli.”

“U ovoj fazi je vidljivo da nismo fizički, psihički ni igrački spremni, ali ključ je u tome da budemo momčad koja će se znati boriti i pretrpjeti jedan za drugoga. Ja uvijek želim pobijediti, bez obzira što je trening-utakmica, moramo znati trpjeti i gubiti utakmicu. Znati igrati pod pritiskom i dobiti utakmicu. Ukoliko se povučemo na svaku prljavu igru protivnika, na svaku poteškoću, nećemo dobro izgledati.”

Što se tiče igre samih igrača kratko je prokomentirao najbolje strijelce: “Bogdanović je van forme, ali je na kraju pokazao karakter i svoju kvalitetu, Šarić je cijelu utakmicu bio u dobrom ritmu, evidentno je da je on igrač koji ima tu potrebnu čvrstinu koju tražimo. Ako hoćemo nešto napraviti to mora sve biti brže, više i agresivnije. Puno više žustrine u napadu. Još puno moramo raditi.”

Ponajbolji igrač na utakmici, Šarić je rekao: “Vidi se da smo prvih pet minuta bili koliko-toliko na onom nivou kako bi trebala izgledati naša igra, kasnije se vidjelo da nismo u onom stanju koje se od nas očekuje, što je normalno s obzirom da nitko od nas još nije na sto posto. Očekujem da ćemo kroz ovaj tjedan, odnosno kada nam krenu jake utakmice, doživjeti vrhunac forme, koja će se pokazati na EuroBasketu. Neće to možda biti top forma odmah u Areni na turniru koji je prije samog prvenstva ili tako nešto, nego stvarno to moramo tempirati.”

“Bilo je važno danas upisati pobjedu. Onoliko koliko sam upoznao trenera vidi se po njemu da je pobjednik i da hoće pobijediti svaku utakmicu što je za mene nešto jako važno. Ide se na svaku pobjedu, ide se na nož bila to pripremna utakmica ili neka druga, bili mi na sto posto ili ne bitno je da traži sve što može dobiti od igrača.”

Na utakmici nije nastupio Mario Hezonja jer osiguranje nije bilo uplaćeno na vrijeme. Cijeli susret s klupe su odgledali Željko Šakić i Tomislav Zubčić. Oliver Lafayette nije bio u momčadi jer se tek nedavno priključio, a Marko Tomas otputovao je u Ankaru na službeno predstavljanje u novom klubu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.