Perasović: “Nećemo previše čekati Amerikance”

Perasović: “Nećemo previše čekati Amerikance”

Danas je u hotelu panorama održana konferencija za novinare Hrvatskog košarkaškog saveza kojoj su nazočili izbornik Velimir Perasović i glavni tajnik saveza Željko Drakšić.

Velimir Perasović/Foto: hks-cbf.hr

U hotelu Panorama danas je održana konferencija za medije Hrvatskoj košarkaškog saveza. Pred novinare su stali glavni tajnik Željko Drakšić i izbornik Velimir Perasović. Bilo je riječi o planu priprema, stručnom stožeru, a čulo se ponešto i o samim igračima. Reprezentacija se okuplja 10. srpnja u Zagrebu kada započinju liječnički pregledi, a potom se sele u Sveti Martin.

“Nemam definirano s koliko ću igrača startati, zavisi o tome koliko će ih biti na početku priprema. NBA je definitivno potvrdila da do 1. kolovoza igrači ne smiju trenirati. Vjerojatno će biti još pokoji igrač koji će doći kasnije, možda zbog moje odluke, a možda zbog nečeg drugog. Ono što je sigurno da će 12 igrača sigurno startati s pripremama”, za početak je rekao Perasović.

Potom je javnosti otkrio da će mu pomoćnik biti Dario Gjergja te je rekao nešto o pripremnim utakmicama. “Mislim da je to trener koji se dokazao u svom radu već dugi niz godina u Belgiji. Smatram da je to trener koji može pomoći svima i mislim da je zasluženo da je na ovom popisu. To je osobna odluka, a ja sam tražio pomoćnika koji meni može pomoći. Sedam utakmica smo imali definirano prije nego sam postao izbornik. Trebalo nam je još dvije – tri utakmice. Moram vam reći da smo imali velikih problema da nađemo suparnike u ovom periodu jer su sve reprezentacije završile svoje planove za pripreme. Ovo što je na papiru je zadovoljavajuće.”

Pripremne utakmice većinom će se igrati na domaćem terenu tako da će publika moći uživati. “Prošle godine smo imali zadovoljstvo da jedna od pet najboljih reprezentacija svijeta dođe u zagrebačku Arenu i sada je red na nama da odigramo pripremnu utakmicu u Litvi. Zahvala izborniku Perasoviću koji je prihvatio tu priču”, nadovezao se Drakšić.

Za kraj se dotaknuo rostera momčadi, onog što najviše zanima navijače: “Većinu igrača sam kontaktirao. Moja nekakva percepcija je da su oni izuzetno motivirani, puni želje i da jedva čekaju da dođu. Mislim da je to puno izraženije nego što je bilo u moje vrijeme. Deklarativno ili ne, ja ne sumnjam u njihove riječi. Kod nikoga nisam osjetio da ne želi doći! Čak je 90 posto njih, zapravo su svi rekli da će doći prvog dana, sada vidjet ćemo koje su realne mogućnosti. Što se tiče naših košarkaša, stvarno nema nikakvih problema u komunikaciji. Druga stvar su dva Amerikanca od kojih nemamo potvrdu, ali nije negativan odgovor. To je zapravo ono što nemamo definirano, no nećemo previše čekati. Dat ćemo im jedno razumno vrijeme da odgovore. Ništa nije isključeno! Lagao bih kada bi rekao da u ovom trenutku ne pratim američke košarkaše u slučaju da ova dvojica kažu ne, ali isto tako nisam baš siguran hoće li to biti rješenje.”

PLAN PRIPREMA
10. srpanj – 12. srpanj – pripreme u Zagrebu
12. srpanj – 24. srpanj – pripreme u Svetom Martinu
24. srpanj – 26. srpanj – slobodno
26. srpanj – 3. kolovoz – pripreme u Slavonskom Brodu
3. kolovoz – 15. kolovoz – pripreme u Zagrebu
15. kolovoz – 20. kolovoz – utakmice u Njemačkoj i Litvi
20. kolovoz – 22. kolovoz – slobodno
22. kolovoz – 5. rujan – pripreme u Zagrebu

RASPORED UTAKMICA
30. srpanj – Hrvatska – Novi Zeland
7. kolovoz – Hrvatska – BiH (zatvorena utakmica)
14. kolovoz – Hrvatska – Njemačka
16. kolovoz – Njemačka – Hrvatska
18. kolovoz – Hrvatska – Turska
19. kolovoz – Litva – Hrvatska
26.-28. kolovoz – turnir u Zagrebu (Hrvatska, BiH, Estonija, Izrael)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.