Perasović: “Ovo će nam biti dobra pouka za Češku”

Perasović: “Ovo će nam biti dobra pouka za Češku”

Sada slijedi drugi krug, a Hrvatska će susret osmine finala igrati protiv Češke u nedjelju.

Velimir Perasović/Foto: hks-cbf.hr

Hrvatska je u posljednjoj utakmici u skupini poražena od Gruzije rezultatom 71:58. Iako utakmica nije ništa značila za naše igrače jer su ranije osigurali drugo mjesto u skupini, ostaje žal za lošom predstavom pred domaćom publikom. Izbornik Velimir Perasović nije krio razočaranje.

“Znali smo da je Gruzija dobra momčad, ali kažem, u tri četvrtine dojam je bio da mi igramo malo bolje da možemo prelomiti utakmicu. Nažalost u košarci je to tako, onog momenta kad vidiš da ne možeš prelomiti, dogodilo se najgore što se moglo dogoditi – odustali smo od igranja obrane, od ozbiljnosti koju smo imali i u tim lošim momentima u prve dvije četvrtine. Ovo će nam biti dobra pouka za utakmicu koja nas očekuje u nedjelju, a mi smo i bez toga bili svjesni da je svaki protivnik težak i da je svakoga teško pobijediti. Ovo je težak psihološki udarac, ne rezultatski, nego psihološki i mislim da moramo dobro promisliti i odigrati bolje.”

“Mislim da nemamo pravo odustati, boriti se, nemamo pravo dopustiti da Gruzija u zadnjih par minuta vidi jednu ekipu koja se predala. Da naši ljudi koji su došli gledati utakmicu i koji ju vide preko malih ekrana vide momčad koja se predala. Tako da sam i ljut i razočaran, ne samo na igrače nego i na sebe. Očekivao sam da se to nama ne može dogoditi”

“Ova utakmica ne mijenja ništa što se tiče rezultata, što se tiče naših ambicija, ali nam pokazuje da smo puno lošiji nego što mislimo. Ako želimo nešto napraviti to mora biti puno bolje. Zaslužili smo zvižduke i na to nemam nikakve zamjerke. Mislim da smo se borili do zadnjih pet-šest minuta onoliko koliko smo mogli, a jesmo li mogli bolje to je za analizu. Do tih zadnjih pet-šest minuta kada smo odustali, zbog toga razumijem zvižduke.”

“Mislim da je bolje da smo svjesni gdje smo, što smo i kako moramo igrati da bi nešto napravili. Ja ne dvojim da ćemo igrati puno bolje nego danas, u to ne sumnjam. Hoće li to biti dovoljno da ostvarimo naše ambicije, to ćemo vidjeti. Sigurno je da nas je ova utakmica dobro tresnula o pod. Ukoliko malo odustaneš, ne igraš nekoliko minuta, ne da te može svatko dobiti nego te može pregaziti.”

Sada slijedi drugi krug, a Hrvatska će susret osmine finala igrati protiv Češke u nedjelju. Prilika je to da ispravimo gorak okus u ustima i približimo se barem kvalifikacijama za Olimpijske igre sljedeće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.