Perica Bukić: “Bit će spektakl, vjerujem da ćemo ući u finale”

Perica Bukić: “Bit će spektakl, vjerujem da ćemo ući u finale”

Jedan od najvećih vaterpolista u povijesti ovog sporta, najavljuje večerašnje polufinale Europskog prvenstva u vaterpolu. Hrvatska i Srbija igraju u Barceloni od 20.30 sati.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija/Foto: www.hvs.hr

To je susret dvije najjače momčadi na svijetu, favorita doista nema, javio se iz Barcelone Perica Bukić.

Jedan od najvećih vaterpolista u povijesti najavio je večerašnje polufinale sa Srbijom.

Šanse su 50-50, ali vjerujem da mi idemo u finale. Da imamo Sandra Sukna, onda bismo mi bili favoriti – kaže Perica i dodaje:

Bit će to bez ikakve sumnje spektakl, sjajna utakmica. Nešto slično kao lani u polufinalu SP-a u Budimpešti. Nadam se da će i ishod biti isti.

Hrvatska je Srbiju pobijedila triput zaredom.

Da, u posljednje vrijeme ih pobjeđujemo, oni više nisu nedodirljivi kao prije. Zbog toga sam optimist – kaže Bukić.

Neki su skloni podcjenjivati vaterpolo kao sport.

Neki tvrde kako vaterpolo igra sedam-osam reprezentacija na svijetu. Pa u ovom sportu imamo više različitih prvaka nego primjerice u rukometu. Slično je i s košarkom i odbojkom, tamo je također u vrhu desetak reprezentacija. Vaterpolo je Hrvatskoj donio puno veselja, stalno smo u vrhu i zbog toga se ovaj sport nikad ne smije podcjenjivati. Mi smo velesila – kaže Bukić, koji se još malo vratio na polufinale:

Osam godina nismo bili u polufinalu Europskog prvenstva. Uvijek smo se više bazirali na Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Tamo smo redovito osvajali medalje, a sad smo ponovno i na EP-u u samoj završnici. Nadam se da ćemo nastaviti niz osvajanja medalja poslije SP-a i Olimpijskih igara i na Euru – završio je Bukić.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.