Perišić: “Najbolje izdanje Hrvatske!”

Perišić: “Najbolje izdanje Hrvatske!”

Hrvatska je pogocima Luke Modrića, Nikole Kalinića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića svladala Grčku 4:1 na pretposljednjoj prepreci na putu prema svjetskoj smotri.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić govorio je nakon vrijedne pobjede nad Grcima u prvom susretu doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska je pogocima Luke Modrića, Nikole Kalinića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića svladala Grčku 4:1 na pretposljednjoj prepreci na putu prema svjetskoj smotri.

“Napravili smo pritisak od prve minute, dogovorili smo se da ćemo ih ‘stisnuti’, a uvijek je lakše igrati pred ovakvom publikom, što nije bio slučaj u zadnje dvije godine. Dobili smo snažan poticaj s tribina i samo tako možemo napraviti velike stvari”, rekao je Ivan Perišić.

“Ovo je sigurno bilo najbolje izdanje Hrvatske u ovom kvalifikacijskom ciklusu i sada treba tako nastaviti. Puno je lakše nama ofenzivcima kada svi pokušavaju igrati, već od zadnje linije. Neke smo akcije uigravali na treningu i bio je užitak igrati”, dodao je.

Perišićev pogodak za 3:1 bio je jedan od ključnih trenutaka, s obzirom da su Grci samo tri minute ranije smanjili preko Papastathopoulosa.

“Od prve su minute svi igrači bili koncentrirani i na vrhunskoj razini. Svi su igrali dobro, a posebno se nakon primljenog pogotka vidjelo koliko vjerujemo jedan drugome. Treći pogodak nam je olakšao situaciju, ali nije važno tko zabija, nego je važno da Hrvatska pobjeđuje”, prokomentirao je hrvatski strijelac.

Uzvrat je na rasporedu u nedjelju.niko

“Nadamo se da ćemo ovakvu partiju ponoviti i u Grčkoj. Čeka nas paklena atmosfera, no odigrali smo pametno i u Ukrajini te se tako moramo postaviti i u Pireju i bit će sve u redu. Ne smijemo se povući, ne smijemo griješiti kao protiv Finske, i treba izdržati njihov eventualni početni pritisak. Tada će biti lakše, a moramo postići barem jedan pogodak. Budemo li igrali kao i u Zagrebu, mislim da Grčka nema šanse”, zaključio je Perišić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.