Perković ispala iz konkurencije za atletičarku godine, izražen protest europskoj atletskoj federaciji

Perković ispala iz konkurencije za atletičarku godine, izražen protest europskoj atletskoj federaciji

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković bila je nominirana za izbor najbolje europske atletičarke u 2016. godini.

Nažalost Europska atletska federaciju nije ju uvrstila u uži izbor od tri atletičarke koje konkuriraju za titulu najbolje temeljem glasovanja preko društvenih mreža te glasova medija, atletskih saveza i stručnjaka ignoriravši pritom rezultate koje je Sandra postigla ove godine. U izboru za najbolju atletičarku su tako ostale svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia, koja ima olimpijsko zlato i europsko srebro te grčka skakačica s motkom Ekaterina Stefanidi koja je osvojila naslov europske prvakinje i olimpijsko zlato.

Povodom toga Hrvatski atletski savez je uputio protestno pismo čelnicima Europske atletske federacije u kojem se posebno napominje netransparentan način izbora. U pismu je također istaknuto da je neshvatljivo sa sportskog stanovišta da sportašica koje je ove godine osvojila naslov europske prvakinje po četvrti put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobjednica i po peti put osvojila Dijamantnu ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku.

sandra-perkovic_n

Druga naša atlečarka koja je nominirana za najbolju mladu zvijezdu u usponu, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, ostala je na popisu kandidatkinja za najbolju mladu europsku atletičarku 2016. godine. Osim Sare, za najbolju mladu atletičarku bore se 20-godišnja Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200 m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

sara-kolak_n

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.