Perković nije ušla među tri finalistice u izboru najbolje atletičarke

Perković nije ušla među tri finalistice u izboru najbolje atletičarke

Dvostruka olimpijska pobjednica u disku i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije ušla među tri finalistice izbora Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) za najbolju atletičarku svijeta.

Perković je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali joj ni olimpijsko zlato, činjenica da je jedina atletičarka koja je u Riju obranila zlato i niz nepobjedivosti u Dijamantnoj ligi nije pomogao da uđe među tri finalistice.

IAAF je izabrao etiopsku dugoprugašicu Almaz Ayana, poljsku kladivašicu Anitu Wlodarczyk i jamajčansku sprintericu Elaine Thompson, a jedna od njih će sljedećeg mjeseca u Monte Carlu biti proglašena najboljom.

Među atletičarima je ponovno peterostruki laureat Usain Bolt, koji će gotovo sigurno ponovno osvojiti nagradu te britanski dugoprugaš Mo Farah i južnoafrički 400-metraš Wayde van Niekerk.

Svoje neuvrštenje među tri najbolje svjetske atletičarke, naša najbolja atletičarka komentirala je ovim riječima:

“Meni je u ovom sportu najvažnije da uživam u tome što radim, da dajem maksimum, da sam u tome najbolja, da na najbolji mogući način predstavljam Lijepu našu, da se svira himna na svim velikim natjecanjima na kojima sam učestvovala, da usrećim svakog hrvatskog građanina, da dignem narod u pozitivnu atmosferu. Izbori su kao svaki izbori, politički nastrojeni.”

U našim očima Sandra je apsolutna pobjednica…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.