Perković pobjednica Monte Carla

Perković pobjednica Monte Carla

Sandra Perković osvojila je miting Dijamantne lige u Kneževini...

Sandra Perković/Getty Images

Premda je imala čak tri pogreška hica, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ipak je uspjela upisati još jednu pobjedu na mitinzima prestižne Dijamantne lige.

Perković je u prvoj seriji bacila vrlo slabo, tada prvoplasirana Dani Samuels imala je čak 21 cm bolji hitac, a činilo se kako se miting neće ništa bolje nastaviti nakon što je tri puta zaredom – prestupila.

No, sve je sjelo na svoje mjesto u petoj seriji – disk je letio sve do 66.80 metara što će, pokazat će se, biti predaleko za ostatak konkurencije. Drugo mjesto pripalo je Australki Dani Samuels sa 65.21 metara, dok je treća bila Amerikanka Gija Lewis-Smallwood (63.97).

“Zadovoljna sam četvrtom pobjedom u nizu, ali imala sam problema s tehnikom – sve do petoga hica. Ovo je bilo moje zadnje natjecanje prije SP-a u Pekingu, sad se okrećem pripremama u Puli i sanjam trijumf na Ptičjem gnijezdu”, kazala je Perković.

Najbolja diskašica svijeta vodi u ukupnom poretku Dijamantne lige s 22 boda, ispred Yaimi Perez i Dani Samuels, koje su prikupile ‘tek’ sedam poena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.