Perković u posljednjem hicu uzela srebro

Perković u posljednjem hicu uzela srebro

Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu...

Sandra Perković je u posljednjem hicu današnjeg finala bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu bacila 67.39 metara i osvojila srebro. Tako ipak nije obranila naslov iz Moskve prije dvije godine. Uoči posljednje serije bila je na četvrtom mjestu s 65.37 metara, a ispred su bile Kubanka Perez (65.46) i Njemica Mueller (65.53). Nova svjetska prvakinja je Kubanka Dania Caballero, koja je odmah u prvoj seriji bacila nedostižnih 69.28 metara.

Naša najbolja atletičarka imala je velikih problema s izbačajem tijekom cijelog dana. Tako je prvoj, trećoj i petoj seriji pogodila zaštitnu mrežu. U drugoj seriji je ostvarila 65.35 metara, dok je u četvrtom pokušaju bila dva centimetra uspješnija. Ipak je u posljednjem hicu uspjela baciti dovoljno za medalju. Broncu je uzela Mueller.

Ovo je druga medalja za Perković na Svjetskim prvenstvima nakon zlata prije dvije godine u Moskvi. Aktualna je olimpijska pobjednica iz Londona. Na Europskim prvenstvima je osvojila tri uzastopna zlata: Barcelona 2010., Helsinki 2012. i Zürich 2014. godine. Također ima zlato s Mediteranskih igara u Mersinu 2013. godine. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bydgoszczu uzela je broncu. Ima i zlato (Novi Sad 2009.) i srebro (Hengelo 2007.) sa Europskog juniorskog prvenstva. Četverostruka je uzastopna pobjednica Dijamante lige (2012., 2013., 2014., 2015.).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.