Perković: “Želim biti rekorderka na svim stadionima Dijamantne lige”

Perković: “Želim biti rekorderka na svim stadionima Dijamantne lige”

Sandra Perković ima opake planove za ovogodišnju sezonu Dijamantne lige...

Sandra Perković/Getty Images

Ako i ove godine pobijedi u ukupnom zbiru Dijamantne lige, bit će to četvrti uzastopni trijumf Sandre Perković na prestižnom atletskom natjecanju. Najbolja hrvatska atletičarka za početak je spremna za prvi miting u Dohi, odlično raspoložena i s mnogo motiva.

“Motiva mi makar ne nedostaje. Želim i četvrti put zaredom osvojiti Dijamantnu ligu, a želja mi je i da jednog dana budem rekorderka na svih 14 stadiona na kojima se baca disk u Dijamantnoj ligi. Za sad imam sedam rekorda, ove sezone brojku moram povećati za tri, a dogodine još za četiri”, nezaustavljiva je Sandra.

“Cilj je, naravno, i obraniti zlato na Svjetskom prvenstvu. Mora biti više hitaca preko 70 metara, a jedan već imam – onaj iz Splita”, kaže Perković.

Najbolja svjetska diskašica zna svoje najveće suparnice. “Nadine Müller, Dani Samuels, Gia Lewis Smallwood… S obzirom na to da se Svjetsko prvenstvo održava u Pekingu, sigurno je da će se i Kineskinje pripremiti barem za jednu medalju. Postoji čak i mogućnost da se cijelu sezonu pripremaju samo za Svjetsko prvenstvo, da uopće ne izlaze na mitinge.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.