Osuđivani kladioničar Wilson Perumal: Der Spiegel laže, nisam znao za rezultat Hrvatska-Kamerun!

Osuđivani kladioničar Wilson Perumal: Der Spiegel laže, nisam znao za rezultat Hrvatska-Kamerun!

'Naša se prepiska dogodila nekoliko dana nakon utakmice, šokiran sam da su falsificirali moje rečenice', kaže Perumal

Hrvatska je u Manausu pobijedila Kamerun 4:0/Getty Images

Dan nakon što je Kamerunski nogometni savez naredio istragu oko navodnog namještanja utakmica njihove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, oglasio se i zloglasni singapurski kladioničar Wilson Raj Perumal, koji je više puta osuđivan zbog namještanja utakmica.

Njemački Der Spiegel je, podsjećamo, objavio da im je Perumal na Facebook chatu nekoliko sati prije utakmice rekao da će Kamerun od Hrvatske izgubiti 0:4 te da će jedan njihov igrač u prvom poluvremenu dobiti crveni karton, što se i dogodilo.

No Perumal u službenom priopćenju sada tvrdi da Der Spiegel laže i da se njihova prepiska dogodila tri dana nakon utakmice.

Što je navodno rekao Perumal?

Der Spiegel je prije nekoliko dana objavio članak u kojem tvrde da je Perumal preko svojih izvora saznao da će Kamerun od Hrvatske izgubiti sa 0:4 te da će jedan njihov nogometaš dobiti crveni karton.

Singapurac im je u istom razgovoru rekao da su Kamerunci namjerno izgubili sve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu i da u njihovoj reprezentaciji postoji „sedam trulih jabuka“, odnosno sedam igrača koji su očito imali dogovor s kladioničarskom mafijom. Nakon objave teksta, Kamerunski nogometni savez naredio je istragu koja bi trebala biti zaključena u roku od mjesec dana.

– Facebook chat s novinarom Der Spiegela odvijao se 21. lipnja, što se lako može utvrditi. Ni u jednom trenutku nisam dao referencu o četiri pogotka na utakmici, kao ni o crvenom kartonu. Također ni u jednom trenutku nisam sugerirao da imam podatak o rezultatu koji bi bio temeljen na mojem opsežnom iskustvu namještanja utakmica. Posljednje, ali ne i najmanje važno: novinar me ni u jednom trenutku nije obavijestio da će naš razgovor biti javno objavljen u listu – kaže Perumal.

Dodao je da je „šokiran i zatečen da cijenjeni magazin poput Der Spiegela može ići tako daleko i falsificirati nečije tvrdnje s evidentnim ciljem dizanja prašine oko namještanja utakmica“.

– Ispričavam se Kamerunskom savezu i njihovim navijačima ako sam im nenamjerno nanio štetu; to nije bila moja namjera. Smatram da to isto mora napraviti i Der Spiegel jer su mi u usta stavili riječi koje nisam izrekao – završava Perumal.

Novinar Spiegela Rafael Buschmann odgovorio je da je priča u potpunosti autentična te da Perumalove riječi nisu istinite.

– Čvrsto stojimo kod tvrdnje da je gospodin Perumal u Facebook chatu s našim urednicima nekoliko sati prije utakmice Hrvatske i Kameruna predvidio da će Hrvatska pobijediti 4:0 i da će igrač Kameruna u prvom poluvremenu dobiti crveni karton – izjavio je Buschmann.

O cijelom se slučaju oglasio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je novinarima potvrdio kako je istraga u tijeku i zamolio ih da prepuste istražiteljima da „odrade svoj posao“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.