Pet medalja za hrvatske borce u Eindhovenu

Pet medalja za hrvatske borce u Eindhovenu

Hrvatski natjecatelji osvojili su pet medalja na na taekwondo turniru G2 održanom u Eindhoveni...

Martina Zubčić/Getty Images

Turnir u Eindhovenu je najbrojniji i najkvalitetniji taekwondo turnir u G2 kategoriji. Sudjelovalo je 1725 natjecatelja. U nekim kategorijama sudjelovalo je više od 100 boraca, te je za osvajanje zlatne medalje bilo potrebno čak sedam pobjeda. Nastupilo je više od 30 hrvatskih natjecatelja, a osvojeno je pet medalja. Bila je ovo jedna od posljednjih provjera prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u ruskom Čeljabinsku za dva mjeseca.

Iva Radoš (Metalac Sisak) osvojila je srebro nakon što je predala finalni borbu protiv zlatne iz Londona Milice Manidić. Bronce su osvojili Toni Kanet (Marjan), Martina Zubčić (Dubrava), Mateja Kunović (Banija) i Ines Kovač (Metalac Sisak). Radoš je s novih 12 bodova blizu plasmanu na Olimpijske igre. Zubčić je upisala tri pobjede, a onda je u polufinalu poražena od olimpijske pobjednice Britanke Jade Jones.

Kanaet je medaljom pokazao da se oporavio od prijeloma ruke. Skupio je četiri pobjede do polufinala, a onda je poražen od Iranca Seyeda Mohammada Rafieia Sharbabakija. Marina Sumić i sestre Zaninović nisu nastupile.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.