PETAK U MAĐARSKOJ PA ZA TJEDAN DANA… U NJEMAČKU NA EUROPSKE PRVAKINJE

PETAK U MAĐARSKOJ PA ZA TJEDAN DANA… U NJEMAČKU NA EUROPSKE PRVAKINJE

Hrvatske reprezentativke danas počinju pripreme za gostovanja u Györu (8. travnja) i Osnabrücku (12. travnja)

Hrvatske nogometne reprezentativke danas se okupljaju u Zagrebu pa iz ZG-baze kreću u Sveti Martin na Muri, na mini-pripreme za Euro-kvalifikacijske utakmice s Mađarskom (Györ, petak, 20:30) i europskim prvakinjama Njemicama (Osnabrück, 12. travnja, 18 sati).

Gostovanja u Györu i Osnabrücku dio su lova na Euro 2017 u Nizozemskoj; u okviru kvalifikacijske Skupine 5 u kojoj su naše igračice sa 7 bodova druge iza Njemačke (12), a ispred Mađarica (7) i Ruskinja (7 – utakmica manje).

“Već smo, objektivno gledajući, napravili značajan uspjeh. Protiv Mađarske imamo priliku izboriti majstorice s Rusijom s kojom igramo posljednje dvije utakmice u skupini”, veli izbornik Zvonimir Kolak. “Dat ćemo maksimum da prvi puta izborimo Euro, naravno, ali nemamo poseban pritisak jer već smo napravili veliku stvar. Mađarice su u trećoj, a mi u petoj kvalitetnoj skupini. U Osijeku smo odigrali neriješeno premda smo mi bili bliži pobjedi. Njemačka je, pak, aktualni prvak Europe. I s  njima smo odigrali vrlo dobru utakmicu u kojoj smo minimalno poraženi no lako je moguće da su nas tada možda i malo podcijenile, ova će utakmica biti posve drukčija”.

U prva četiri kola naše igračice imaju – 59% učinka:

Hrvatska-Turska 3:0 (Šundov, Joščak, Lubina)

Hrvatska-Mađarska 1:1 (Joščak)

Hrvatska-Njemačka 0:1

Turska-Hrvatska 0:4 (Maltašić, Joščak, Šundov, Šalek).

Slijedi:

Mađarska-Hrvatska (Györ, Mađarska – 8.travnja , 20 sati i 30 minuta),

Njemačka-Hrvatska (Osnabrück, Njemačka – 12. travnja, 18 sati)

Kolakov izbor za Györ i Osnabrück: Bačić (Sarajevo), Sabo (Agram), Balog (Zaglebie Lubin), Bojčić, LubinaHorvat (Split), Roščić (Grasshoppers Club Zürich), Šundov (Bayer 04 Leverkusen), LandekaRudelić (USV Jena), Conjar (Pomurje Beltinci), Nevrkla, Baban, Joščak, Lojna, Šalek, Andrlić, Maltašić (Osijek), Bošnjak (Sindelfingen) i Čop (Rijeka).

Ljestvica

1. Njemačka 4 +22 12
2. Hrvatska 4 +5 7
3. Rusija 3 -1 4
4. Mađarska 4 -12 4
5. Turska 5 -14 1

Na Euro 2017 će osam pobjednica skupina plus šest najboljih drugoplasiranih ekipa, a preostale dvije drugoplasirane ekipe će u doigravanje.

*Photo: hns-cff.hr

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.