Petar Gorša srebrni na Europskim igrama

Petar Gorša srebrni na Europskim igrama

Zadnjeg dana Europskih igara Petar Gorša u trostavu je Hrvatskoj priskrbio devetu medalju.

Petar Gorša osvojio je srebro u disciplini trostav te je nakon dva četvrta mjesta hrvatskih streličara postao prvi koji je osvojio medalju  na Europskim igrama u Bakuu. Na kraju je s 454 krugova ostao iza Francuza Valeriana Sauveplanea koji je osvojio zlato s 456,6 krugova, dok je treće mjesto pripalo Bjelorusu Vitaliju Bubnoviču.

Jedini žal nakon Goršine prve velike seniorske medalje ostaje zbog toga jer nije uspio ispuniti kvotu za Olimpijske igre u Riju 2016. godine koja je pripala Francuzu Sauveplanea. Nakon juniorske karijere gdje je Gorša postao europski prvak i viceprvak svijeta, ovo je prva velika medalja za njega u sedam godina.

U kvalifikacijama je Gorša ostvario drugi rezultat iza Bjelorusa Bubnoviča, dok je treće mjesto pripalo Ukrajincu Šuhorukovu. Nastupio je i Bojan Đurković koji je ostvario plasman na 27 . mjestu u teškim uvjetima pod jakim vjetrom.

Gorša je do sada nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, a sada se nada nastupu u Riju koji će pokušati izboriti na predstojećem Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Srebrni hrvatski strijelac nakon natjecanja je izjavio: “Moram priznati kako je Francuz bio bolji. Odlučivale su nijanse, a nakon OI u Londonu finala su na nokaut sustav pa su postala puno atraktivnija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.