Petar Gorša za HR: Optimistično bi bilo govoriti o medalji na EP-u

Petar Gorša za HR: Optimistično bi bilo govoriti o medalji na EP-u

- Plan je vratiti se u top formu. Prve kvote za Olimpijske igre dijele se na Svjetskom prvenstvu u rujnu, kaže Gorša

Petar Gorša

Petar Gorša već je poznato ime u streljačkim krugovima, strijelac iz Bjelovara jedan je od predstavnika Hrvatske na nadolazećem Europskom prvenstvu u Moskvi gdje će nastupiti u disciplini zračna puška. Gorša je dvostruki europski prvak u juniorskoj konkurenciji zračnom puškom (Moskva 2006. i Winterthur 2008.) te viceprvak svijeta (Zagreb 2006.). Bio je sudionik Olimpijskih igara u Pekingu (CHN) 2008. i Londonu (UK) 2012. godine, a imao je i veliki broj finala na  jakim međunarodnim natjecanjima. Je li Moskva prilika za prvu medalju na velikom seniorskom natjecanju?

– Mislim bi ove sezone to bilo preoptimistično reći. Nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu otišao sam na jednu  kompleksnu operaciju ručnog zgloba odnosno skafoidne kosti. Pokazalo se da ta ozljeda nije bila liječena kako treba, u pitanju je bila kriva dijagnoza, tek nakon godinu dana se otkrilo u čemu je bio problem i to sam morao riješiti operativnim zahvatom. Dug oporavak je bio iza mene, imao sam ruku devet mjeseci u gipsu. Tek sam lani lagano započeo s treningom, bio sam skoro godinu i pol dana bez natjecanja. Osjeti se pauza, bez obzira što sada treniram punim kapacitetom, rekao je Petar Gorša koji je u međuvremenu promijenio klub.

– Napravio sam važnu promjenu u sportskoj karijeri u međuvremenu. Prešao sam iz Bjelovara u Dalmacijacement, imamo  korektnu suradnju. Zadovoljan sam komunikacijom, radim s trenerom Sinišom Vitezom i nadam se da će da suradnja u skoroj budućnosti donijeti uspjehe. To je bio veliki iskorak za mene jer klub u Bjelovaru više nije imao mogućnosti pratiti zahtjeve ovog sporta, ustvrdio je Petar koji na Europskom prvenstvu nema velika očekivanja.

– Dosad sam na treninzima išao dosta visoko s rezultatima, koji bi mi u Moskvi mogli priskrbiti finale. Ali isto tako primjećuju se i neobjašnjivi padovi, 11. i 12. mjesec prošle godine sam odlično pucao i onda je došao pad u formi. U Munchenu sam pucao 623 kruga, dok sam u meču protiv Slovenije imao jedan slab nastup sa 615,2 krugova što mi je dosta poljuljalo samopouzdanje, rekao je Gorša.

– U Moskvi bi volio recimo ostvariti rezultat preko 623 kruga, da budem bolji nego u Munchenu. Granica za finale bit će oko 626, 627 krugova. Sve preko 623 kruga su male nijanse. Puno strijelaca ima između 620 i  623 kruga, onih najboljih dvadeset izdvajaju se iznad 626 krugova. Tako da po tom pitanju ne bi ništa najavljivao, niti imam neka očekivanja, rekao je Petar koji ima jedan dugoročniji cilj.

– Plan je vratiti se u top formu, dugoročni cilj je otići na Olimpijske igre u Riju 2016. Prve kvote se dijele na Svjetskom prvenstvu u rujnu.  Kada se vrati sigurnost i kvaliteta nadam se da ću imati šansu već tamo uzeti kvotu. Dakle, cilj je pokušati što prije osigurati Olimpijske igre, vratiti se pomalo u formu i iduće sezone osvajati što bolje rezultate, ulaziti u finale na velikim natjecanjima i  u Svjetskom kupu, zaključio je Petar Gorša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.