Petar Muslim nakon plasmana u polufinale Svjetskog kupa: Ovo je veliki uspjeh koji nismo očekivali

Petar Muslim nakon plasmana u polufinale Svjetskog kupa: Ovo je veliki uspjeh koji nismo očekivali

- Momci su dali maksimum u ovom trenutku, napravljen je i korak više nego što smo očekivali, kaže izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija

Pomlađena hrvatska vaterpolo reprezentacija izborila je polufinale FINA Svjetskog kupa pobjedivši Crnu Goru rezultatom 6:5. Najbolji strijelac Hrvatske u današnjoj utakmici bio je Petar Muslim s tri gola, dok su po gol dali Ivan Buljubašić, Anđelo Šetka i Marko Macan.

Za Hrvatsku u Almatyu igraju: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

– Bila je ovo teška i tvrda utakmica kakvu smo i očekivali. U prvu četvrtinu ušli smo loše, no uspjeli smo uspostaviti našu igru; vodili smo 6:3, no pred kraj smo umalo doveli pobjedu u pitanje!,  izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao

– Što smo željeli, to smo i ostvarili – ušli smo u borbu za medalju! Momci su dali maksimum u ovom trenutku, napravljen je i korak više nego što smo očekivali.

Hrvatska polufinalnu utakmicu na FINA Svjetskom kupu, koji se igra svake četiri godine, igra protiv reprezentacije Srbije.

– Ovo je naš veliki uspjeh koji, iskreno, nismo očekivali. Nadamo se ulasku u finale, izjavio je najbolji strijelac Hrvatske u četvrfinalnoj utakmici Petar Muslim, dok je kapetan Ivan Buljubašić dodao:

– Nervozno smo ušli u utakmicu i dozvolili protivniku dva lagana gola. Srećom, na vrijeme smo se trgnuli i prelomili susret u našu korist. Ostvarili smo prvi cilj, a sad idemo po medalju!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.