Petković priželjkuje Hrvatsku i Švicarsku u polufinalu SP-a!

Petković priželjkuje Hrvatsku i Švicarsku u polufinalu SP-a!

Švicarska je prolazak u Rusiju izborila preko Sjeverne Irske i dodatnih kvalifikacija.

foto: http://www.mirror.co.uk

Vladimir Petković, Hrvat iz Sarajeva, uspio je kao izbornik odvesti reprezentaciju Švicarske na Svjetsko prvenstvo, najveću sportsku manifestaciju iduće godine. Pun je pohvalnih riječi kada se radi o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kaže da od nje očekuje velike stvari u Rusiji.

Švicarska je prolazak u Rusiju izborila preko Sjeverne Irske i dodatnih kvalifikacija, ali je u svojoj skupini imala samo jedan poraz uz devet pobjeda. Izgubila je od Portugala i morala je u play off

Petković je mišljenja da će puno toga će ovisiti o ždrijebu, ali ističe da je pred njim i reprezentacijom koju vodi jedan cilj – plasman u nokaut fazu Mundijala. Mišljenja je da je Hrvatskoj i Švicarskoj mjesto među 16 najboljih na svijetu. Vjeruje da će obje reprezentacije, i Hrvatska i Švicarska nastupiti u tom dijelu natjecanja.

“Hrvatska nakon 1998. godine i trećeg mjesta u Francuskoj nema velikih uspjeha na Mundijalima, ali to bi se u Rusiji moglo promijeniti”, kaže Petković, koji jako cijeni “kockaste”.

Hrvatska i Švicarska su u istoj jakosnoj skupini prije ždrijeba. Barem u prvoj fazi natjecanja ne mogu jedni na druge.

“Najbolje bi bilo da se sastanemo u polufinalu. Pa da Švicarska ili Hrvatska bude jedan finalist. To je moja želja. Bio bi to spektakl”, kaže Petković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.