Petra Lončar, europska prvakinja u kickboxingu: Sama sam sebe iznenadila zlatnom medaljom

Petra Lončar, europska prvakinja u kickboxingu: Sama sam sebe iznenadila zlatnom medaljom

- Svi me pitaju kako sam završila u kickboxingu, uvijek kažem da sam baleta krenula na kickboxing, kao s crnog na bijelo, kaže Petra

Zoran Cicvara i Petra Lončar

Petra Lončar ostavila je dubok trag na nedavnom seniorskom Europskom prvenstvu u kickboxingu. Iako još juniroka Petra je u konkurenciji seniorki osvojila zlato u point fightingu i srebro u light contactu. U kolekciju zlatnih odličja s europskih i svjetskih prvenstava u juniorskom uzrastu dodala je i priznanje za najbolju natjecateljicu EP-a u point fightingu u svim težinskim kategorijama.

Zoran Cicvara: Pred Petrom je svijetla budućnost
Petru je na Europskom prvenstvu vodio trener Zoran Cicvara koji već dugi niz godina trenira mladu sportašicu.
– Morali smo tražiti dozovolu za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu jer Petra još nije imala 18 godina. U dogovoru s Petrom odlučili smo se za nastup i ovo su stvarno sjajni rezultati. Naravno da sam prezadovoljan rezultatima. Ujedno, Petra je imala problema s ozljedom, stalno smo joj tretirali zadnju ložu. Ako sve bude išlo prema planu pred njom je svijetla budućnost. Radimo zajedno već dugo vremena, ustvrdio je Zoran Cicvara.

– Zadovoljna sam rezultatom. To je bilo seniorsko natjecanje, inače sam još juniorka, tako da je ovo odličan rezultat. I ja sam zadovoljna i trener.  Sad sam i sebi dokazala da se kao juniorka dobro snalazim među seniorkama, ustvrdila je Petra Lončar koja ne žali peviše za zlatom u light contactu.

– Naravno da mi je od dvije medalje draže zlato u point fightingu, ali i srebro je odličan rezultat. U lightu u finalu nismo bili zadovoljni suđenjem, ali nema veze. Da li bi zamijenila medalje u light contactu i point fightingu? Ma ne bi, nije bitno, najvažnije je da sam ostvarila vrhunski rezultat odnosno osvojila zlato u jednoj discipini, rekla je Petra.

– Iskreno, nisam očekivala zlato, nadala sam se medalji, ali i sama sebe sam iznenadila, kaže Petra koja je već dugi niz godina u kickboxingu.

– Svi me pitaju kako sam završila u kickboxingu, uvijek kažem da sam baleta krenula na kickboxing, kao s crnog na bijelo. Krenula sam još u drugom razredu osnovne škole. Stvorila se velika ljubav prema tom sportu kojega ne bih mijenjala za ništa. Zasad nisam imala prevelikih problema s ozljedama. Ljudi se ponekad čude kada čuju da se cura bavi kickboxingom, ali svi moji poznanici su se već naviknuli, ustvrdila je Petra koja je ove godine u Svjetskom kupu u seniorskom i juniorskom uzrastu već osvojila prvo mjesto.

– Očekuje nas još Croatia Open ove godine, ali s velikim natjecanjima smo gotovi, rekla je Petra.

– Nadam se da će biti ovako i ubuduće. Iduće godine očekuje me Svjetsko seniorsko pvenstvo pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati. U hrvatsom kickboxingu se odlično radi o čemu najbolje svjedoče medalje s Europskog prvenstva, zaključila je Petra Lončar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.