NAPOKON UPISANA POBJEDA

Petra Martić na startu turnira u Riju izbacila prvu nositeljicu

Petra Martić na startu turnira u Riju izbacila prvu nositeljicu

Petra Martić stigla je do prve ovogodišnje pobjede na WTA Touru. U susretu prvog kola WTA turnira u Rio de Janeiru iznenadila je prvu nositeljicu Telianu Pereiru svladavši ju u dva seta.

Petra Martić/foto: Facebook

Martić je imala težak ulazak u sezonu, u prva dva nastupa ove godine uhvatila je ukupno tek četiri gema, ali nakon toga upisala je solidan nastup na ITF turniru u Andrezieuxu gdje je svladala Foretz i Aleksandrovu te najavila bolja dane.

U Riju joj je ždrijeb dodijelio Pereiru kojoj je najdraža upravo zemljana podloga, ali u ovom meču Martić je bila bolja i sa 6:3, 7:5 izborila je prolazak u drugo kolo.
U prvom setu Martić je bila u problemima kod 3:3 kada je Pereira došla do 15:40 i zaprijetila breakom, Petra se izvukla i nakon toga oduzela protivnici servis i uzela set sa 6:3.
U drugom setu Pereira je povela s 4:1, Petra je nakon toga uzvratila i nanizala tri gema da bi kod 5:5 napravila ključni break koji joj je donio servis za meč. Brazilka je imala jednu break loptu za ostanak u meču, nije ju iskoristila i Martić je odnijela pobjedu 6:3, 7:5.

WTA Rio de Janeiro – 1.kolo:
Petra Martić (Hrv) – Teliana Pereira (Bra,1) 6-3 7-5

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.