Petra Martić: Ovo je za mene ostvarenje svih snova

Petra Martić: Ovo je za mene ostvarenje svih snova

Petra Martić Facebook

Petra Martić se plasirala u treće kolo Roland Garrosa nakon što je slavila protiv američke tenisačice Madison Keys sa 3-6, 6-3 i 6-1.

Podsjetimo da je Petra Martić zbog ozljede dugo izbivala sa teniskih terena. Vratila se početkom travnja ove godine i nanizala jako dobre rezultate. Na Roland Garrosu je prošla tri kola kvalifikacija, a zatim i u glavnom turniru prošla dva kola.

”Zadovoljna sam kako sam uspjela održati razinu igre protiv igračice koja je 13. na svijetu jer ovaj nivo nisam igrala više od godinu dana. Ovo je ostvarenje svih snova i sav trud koji sam odradila kroz ovih godinu dana se isplatio”, izjavila je presretna Petra Martić.

Sljedeća suparnica joj je Latvijka Anastasija Sevastova, trenutno 19. igračica svijeta koja se lako obračunala sa Bouchard i svladala ju 6-3, 6-0.

”Ja sam tip igračice koja voli imati vremena za namjestiti se na loptu. Nikada nisam osjetila ovako jaku loptu ni od jedne tenisačice, a trenirala sam zaista sa top igračicama. Sevastova je potpuno različiti tip igrače od Keys, dosta je stabilna i više drži loptu, ali moram priznati da ju dugo nisam gledala kako sam bila van terena”, osvrnula se Petra i na svoj sljedeći meč.

Najbolji Petrin rezultat na Grand Slamu je 4. kolo iz 2012. godine baš na Roland Garrosu. Nakon pet godina Petra je ponovno na tragu tog rezultata.

Meč između Petre Martić i Anastasije Sevastove bi trebao biti na rasporedu sutra, no planove organizatora bi lako moguće mogla pokvariti kiša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.