Petra Martić u glavnom ždrijebu Wimbledona!

Petra Martić u glavnom ždrijebu Wimbledona!

Petra Martić ostvarila je plasman u glavni ždrijeb Wimbledona. U posljednjem kolu kvalifikacija u napetom meču slavila je protiv Aleksandre Krunić 2:1 u setovima dok je Fett nažalost istim rezultatom izgubila od Blinkove.

Petra Martić Facebook

Danas su dvije naše tenisačice igrale treće kolo kvalifikacija za Wimbledon, a završile su ga s polovičnim uspjehom. Petra Martić pobijedila je nakon teška tri seta i ostvarila plasman u glavni ždrijeb dok Jana Fett nažalost nije uspjela.

Martić je u trećem kolu igrala protiv 99. igračice svijeta i prve nositeljice kvalfikacija, Srpkinje Aleksandre Krunić. Petra je u meču punom preokreta slavila 3:6 7:6 7:5. Prvi set je favorizirana protivnica lako dobila zahvaljujući jednom breaku koji je održala do kraja. Napravila je srbijanska predstavnica i u drugom setu rani break i povela 3:1 te se činilo kako meč odlazi u njenu korist. Ipak, Petra se uspjela vratiti iz zaostatka te u tie breaku osvojiti drugi set.

U posljednjem setu Krunić je bila doslovno na korak do pobjede, vodila je 2:5 i trebala samo u idućem gemu mirno odservirati za pobjedu. Činilo se da će tako i biti, na 3:5 imala je 40-0, ali Petra spašava te tri vezane meč lopte, a zatim i još tri do kraja tog gema. Nakon toga osvojila je naša igračica još tri uzastopna gema, sveukupno pet u nizu te velikim preokretom pobijedila u trećem setu 7:5.

Nažalost, Jana Fett je prosula vodstvo koje je imala, u sličnom stilu u kakvom je Petra preokrenula. Bolaj od nje rezultatom 1:6 6:3 6:3 bila je 115. igračica svijeta i peta nositeljica kvalifikacija Ruskinja Ana Blinkova. Fett je sjajno ušla u meč i za samo dvadeset minuta uzela prvi set. U drugom setu rano je povela Ruskinja, odmah napravila break za 3:0 te takvu prednost očuvala do kraja seta. I u trećem setu Fett je izgubila svoj prvi servis gem, a i treći. U međuvremenu je propustila četiri prilike za break, a zatim pri 5:2 i servisu protivnice spašava meč loptu i iskorištava svoju šestu break priliku u setu. Činilo se da bi mogla pružiti još malo otpora, ali Ruskinja je imala još četiri break prilike koje bi joj donijele i meč, a sveukupno petu je i iskoristila.

U glavnom ždrijebu Petru mogu zapasti razne protivnice. Od prve nositeljice Kerber i druge Halep te sedme Kuznjecove pa do nekih nepostavljenih igračica BeckMarie ili Khomracheve.

P. Martić [16] (134) – A. Krunic [1] (99) 3-6, 7-6(4), 7-5

J. Fett (144) – A. Blinkova [5] (115) 6-1, 3-6, 3-6

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.