Petra Petek izborila nastup na Svjetskom prvenstvu

Petra Petek izborila nastup na Svjetskom prvenstvu

Pored Tian Yuan i Lee Rakovac, na SP-u U Kini ovoga mjeseca nastupit će i Petra Petek...

Petra Petek

Varaždinka Petra Petek ostvarila je ogroman uspjeh na netom završenom Mastersu Hrvatskog teniskog saveza ‘Memorijal Deana Šešelje’ održanom u Puli.

Mlada hrvatska stolnotenisačica izborila je, naime, Svjetsko prvenstvo u Kini, koje je na rasporedu od 26. travnja do 3. svibnja, izbivši na prvo mjesto rang-liste s obzirom na činjenicu da se njezina glavna konkurentica Ivana Tubikanec nije plasirala dalje od četvrtfinala. U Suzhou će nastupiti i još dvije hrvatske predstavnice koje su plasman ostvarile ranije – Tian Yuan i Lea Rakovac.

Petek je zamalo propustila iskoristiti veliku prigodu u svom četvrtfinalnom ogledu – Klara Cakol (Dr. Časl) imala je veliku prednost od 2:0, no varaždinska se stolnotenisačica ipak uspjela vratiti, dobiti treći set sa 17:15 te prohujati do pobjede u pet setova (-10, -8, 15, 9, 10). U polufinalu je svladala Mladostašicu Mateju Jeger, a finalni je obračun lako ‘riješila’ sa čistih 3:0 (Dorina Srebrnjak).

U razgovoru za HTS Petra se osvrnula na osvajanje Mastersa te posebno meč protiv mlade juniorke Cakol, koja ju je umalo eliminirala sa svjetske smotre. “Klara je već sad na razini dobre seniorke. Poprilično me izmučila, igrala je fantastično. Govorila sam si nakon 2:0 da samo ostanem koncentrirana. Morala sam dobiti treći set i tražila sam način kako se opustiti. Poslije tog meča sve je bilo mnogo lakše, bila sam mirnija i bez pritiska. Baš kao i nakon Prvenstva Hrvatske.”

Slijedi svjetska smotra. “Igram sjajnu sezonu, a Pula je samo kulminacija toga. Bila sam u odličnoj formi, nisam ju tempirala – jednostavno se poklopilo i slavlje je došlo kao rezultat toga. Drago mi je da ću biti dio jedne takve manifestacije kao što je svjetsko prvenstvo. Ogroman je uspjeh sam odlazak u Kinu, a svaki će meč tamo biti ogromna nagrada.”

Prije puta na Daleki istok očekuje ju još klupskih nastupa: “Mi smo svoj cilj ostvarili – osvojili treće mjesto i izvorili doigravanje. Mladostašicama smo bili al pari, vjerujem kako smo podjednake ekipe, no njihova je velika prednost igra parova. Vjerojatno je upravo to i presudilo.”

Je li varaždinska sredina za perspektivnu stolnotenisačicu sada postala premala? “Imam osjećaj da sam dosegnula određenu razinu i na neki način prerasla hrvatski stolni tenis. No, tek trebam vidjeti kakve su mi ambicije. Upisala sam Menadžment u sportu i turizmu u Čakovcu, morala pauzirati zbog sportskih obveza, a iskreno – situacija je sada obrnuta. Škola mi je ipak na prvom mjestu”, zaključuje.

Ne propustite pročitati prošlogodišnji intervju HR portala s Petrom Petek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.