Petrović: Bilan me razočarao, ja sam povukao poziv!

Petrović: Bilan me razočarao, ja sam povukao poziv!

Nakon turnira u Kini, izbornik Petrović je odabrao četiri nova imena za Europsko prvenstvo.

HKS / Marin Sušić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je popis od 14 igrača na koje računa u nastavku ovoljetne akcije. Pred hrvatskim košarkašima su pripreme za Europsko prvenstvo u  rumunjskom Cluju, odnosno u turskom Istanbulu.

Nakon turnira u Kini, izbornik Petrović morao je odabrati četiri nova imena za prvenstvo. Četvorica igrača s pripremnog turnira u Kini su Dominik Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić i Ivan Buva. Oni će se priključiti ostatku ekipe (Ukić, Simon, Bogdanović, Šarić, Planinić, Krušlin, Bender, Popović, Tomas, Žorić.)

Izbornik će zbog NBA igrača (Bogdanović, Šarić, Bender) započeti pripreme od ponedjeljka, 31. srpnja.

Nakon što smo saznali da Miro Bilan neće ići na prvenstvo, izbornik je pojasnio situaciju.

“Nije on otkazao nastup, već sam ja povukao poziv za njega! Kazao mi je da je nezadovoljan jer još nema klub, da ne bi volio riskirati ozljedu i da nije mentalno spreman. Ako nije mentalno spreman, ne može ni igrati! Najviše me povrijedilo to što mi je svoju odluku priopćio dva dana uoči početka priprema. To nije pošteno! Kod izbornika Perasovića bio je “trinaesto prase”, a kod mene je u 10 utakmica startao u petorci i odlično odradio posao u Torinu i Riju. Nepošteno je zbog toga što je na kraju ispao ovako nekorektan”, reći će izbornik Petrović na konferenciji za medije u HKS-u.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković pojasnio je termin pripreme, jer zbog NBA igrača izbornik Petrović je odlučio da pripreme krenu malo kasnije od predviđenog. Naime, Amerikanci uvjetuju broj dana koje igrači u njihovim klubovima mogu provesti na pripremama reprezentacija.

”Ni mi točno ne znamo na koja smo se to pravila ogriješili. Smijemo imati 28 radnih dana s igračima uz dva dana odmora pa je eto, došlo do pomicanja. Glede Bilana i općenito otkazivanja, takav stav mi je neprihvatljiv. Da sam ja igrač i da mi sutra na pripreme dolazi netko tko nije želio igrati godinu ili dvije ranije, ne bih to dobro prihvatio. Moramo pronaći situaciju na razini Saveza za rješavanje takvih situacija”, rekao je Vranković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.