Petrović: Moramo biti šuterski spremni

Petrović: Moramo biti šuterski spremni

"Vjerujemo u to polufinale, nadam se i finale, ali moramo respektirati sve, biti maksimalno spremni. "

Aleksandar Petrović/Getty Images

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović izjavio je u nedjelju kako pripreme za nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Torinu (4. do 10. srpnja) u Svetom Martinu na Muri teku prema planu.

“Moram priznati da smo odradili sve ono što je bilo planirano, a s druge strane, ekstremno sam zadovoljan s onim što smo uspjeli dobiti. Istovremeno radimo na tri različite stvari, a to je kondicioniranje igrača s obzirom da su došli u različitom stanju, tu prije svega mislim na ovu četvorku koji nisu imali trenažni proces 40-45 dana. Za razliku od ovih drugih koji su netom završili svoje obaveze i oni su u dijametralno suprotnom kondicijskom stanju. To niveliramo i mislim da polako, iz dana u dan ova četvorka sve bolje izgleda. S druge strane, ono što me posebno raduje je to da smo kroz četiri večernja treninga uspjeli dobiti već onaj jedan kostur kako bi trebali izgledati u napadu i osnovne postavke u obrani. Za sada je sve blago rečeno i iznad očekivanja”, rekao je Petrović.

Najveću stanku imali su naši NBA igrači Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, pa se izbornik posebno osvrnuo na njihov izgled na treningu.

“Rade na gornjoj granici svog limita, ali je ipak vidljivo da nikakav individualan rad ne može nadomjestiti timski rad. Jer vježbe koje radite individualno su bitno drugačije i fizička sprema nije identična onoj kada radite košarkaške stvari u okviru tima, to je vidljivo. Međutim, iz dana u dan ide na bolje, s tim da se pojavljuju krize što je normalno. Svaka tri-četiri treninga igrače hvataju te krize, no svakim novim treningom one nestaju i idemo i probijamo svaki sljedeći prag. U svakom slučaju, u ovih sedam, osam dana očekujem da ih dovedemo do toga, kada nam se priključe svi ostali igrači koji nam nedostaju, da možemo biti na nivou da smo svi na istoj razini. Isto tako ove tri pripremne utakmice koje imamo, trebale bi biti taj filter da vidimo točno gdje smo. Utakmice su ipak pravo mjerilo za razliku od treninga.”

Reprezentaciji se još uvijek nisu priključili Dario Šarić, Krunoslav Simon, Leon Radošević i Justin Hamilton zbog klupskih obveza, ali i oni bi vrlo brzo trebali staviti na raspolaganje izborniku.

“Ovog trenutka 16. lipnja sigurno stiže Hamilton, dok ova trojica, odnosno njihova natjecanja sa sadašnjim trenutkom traju pa se adaptiramo  prema rezultatima njihovih serija ” , zaključio je Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.