Petrović: “Zubac i Žižić su premladi da se odupru NBA klubovima”

Petrović: “Zubac i Žižić su premladi da se odupru NBA klubovima”

Foto: HKS/Twitter

U zadnje vrijeme se jako puno priča o otkazima reprezentaciji od strane mladih NBA igrača poput Marija Hezonje, Ante Žižića i Ivice Zubca, a situaciju je ponovno prokomentirao Aleksandar Petrović, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Petrović je na neki način našao odobravanje za svakog od mladih igrača koji su otkazali reprezentaciji, te koji neće biti dijelom ovogodišnjeg Eurobasketa na kojem nastupa Hrvatska. U slučaju Hezonje izbornik Petrović spominje i zdravstvene probleme.

“Jednostavno je nakon tri, četiri ljeta u reprezentaciji odlučio ovo ljeto posvetiti svom individualnom radu jer se na taj način jednostavno želi dovesti u što bolju i kvalitetniju poziciju za svoj status u Orlandu”, rekao je Petrović nakon čega je prokomentirao i odustajanje od reprezentativnih obaveza dvojca Zubac i Žižić.

“Zubac i Žižić nemaju status jednog Šarića ili Bogdanovića da mogu doći u NBA i reći – ja želim igrati za reprezentaciju, jer u ovom trenutku ni jedan ni drugi nemaju izgrađen status u svojim ekipama, odnosno oni nemaju tu moć da se suprostave Boston Celticsima i LA Lakersima.”

Izbornik Petrović je i spomenuo kako ipak jedan izostanak posebno puno znači za igru Hrvatske, a iznenađujuće radi se o Luki Babiću.

“Poprilično veliki hendikep jer je Babić u Torinu i u Riju imao nevjerojatno bitan učinak na našu igru i vrhunski je prihvatio sve što se od njega tražilo. Zato mi je žao što Luke neće biti ove godine u rosteru za Eurobasket, međutim, potresao me i način na koji mi je to priopćio jer je bio na rubu plača, a to je nešto što ćete rijetko doživjeti u ovim trenucima”, zaključio je Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.