PH u ragbiju: Pobjede Nade i Mladosti, odličan odaziv na akciju „Rak dojke ne bira spol“

PH u ragbiju: Pobjede Nade i Mladosti, odličan odaziv na akciju „Rak dojke ne bira spol“

Šesto kolo Prvenstva Hrvatske donijelo nam je regionalni derbi Ljubljane i Nade te gradski Zagreba i Mladosti.

foto: https://www.rugby.hr/

Šesto kolo Prvenstva Hrvatske donijelo nam je regionalni derbi Ljubljane i Nade te gradski Zagreba i Mladosti. I dok je sa sportske strane susret kola svakako bio onaj u Sloveniji, široj javnosti ovog je puta nešto zanimljivije bilo na Rudešu, gdje su u sklopu utakmice organizatori iz Zagreba, zajedno sa svojim gostima, podržali kampanju udruge Europa Donna Hrvatska pod nazivom “Rak dojke ne bira spol”.

Obje momčadi simbolično su nosile ružičaste čarape, a gledatelji koji su se u akciju željeli uključiti doniranjem 50 kuna, te iste čarape dobili su na poklon. Svi koji nisu mogli prisustvovati jučerašnjoj utakmici, u istoj će akciji moći sudjelovati na svim Zagrebovim domaćim utakmicama do kraja sezone.

Sunčani dan u Zagrebu pomogao je lijepoj inicijativi te je domaćin pred punim tribinama odlično otvorio susret i pružio dobar otpor svojim uvijek favoriziranim rivalima. Mlada momčad Zagreba od samog početka čvrsto postavlja svoju obranu i odbija sve napade Mladosti, da bi tek krajem prvog dijela Krtice polaganjem Gregora Dominka stigle do 0:5.

U nastavku se Mladost ipak odvaja te polaganjima Peršića, Dumančića i Jurišića povisuje svoje vodstvo na 0:22, da bi na samom kraju Fran Hasija postigao počasno polaganje za Zagreb te uz pretvaranje Roguljića, umanjio konačan rezultat na 7:22.

U drugom susretu kola, na ljubljanskom smo Ovalu gledali susret slovenskog i hrvatskog prvaka. Nada je već u prvih deset minuta polaganjima Luke Rosse te sedamnaestogodišnjeg Mateja Vuke povela 0:12, nakon čega malo popušta, a Ljubljana postiže svoj prvi skor. Splićani i dalje dominiraju sve do kraja prvog dijela, kada Tomislav Burazin dobiva isključenje, a Slovenci iskorištavaju igrača više te smanjuju zaostatak na 10:12.

Ista priča slijedi i u drugom dijelu, Nada vodi glavnu riječ gotovo do kraja susreta, nakon čega dolazi do još jednog isključenja, ovoga puta Jurja Popovića, a Ljubljana ne propušta priliku te se još jednom približava svojim gostima. Polaganjima reprezentativaca Perića i Plazibata, napeti susret završava s konačnih 22:26.

Uz Prvenstvo Hrvatske, jučer se odigrala i jedna utakmica pretkola Kupa Hrvatske; Sinj je rezultatom 64:7 na domaćem terenu uvjerljivo pobijedio mladu momčad Dubrovnika te si, uz Nadu i Makarsku, osigurao mjesto u polufinalu ovog natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.