PH u stolnom tenisu: Poznati četvrtfinalisti

PH u stolnom tenisu: Poznati četvrtfinalisti

60-godišnji Andrija Bertone poražen je u šesnaestini finala od Čipina

Nakon drugog dana prvenstva Hrvatske u LifeClass termama Sveti Martin poznati su četvrtfinalisti pojedinačnog dijela muškog i ženskog natjecanja u stolnom tenisu. U obje konkurencije sve je manje-više prošlo bez većih izenađenja, a posljednjeg danas prvenstva očekuju nas odlični dvoboji u kojima neće nedostajati neizvjesnosti.

U četvrtfinalu muške konkurencije sastat će se:

Gaćina – Ban

Kolarek – Kojić

L. Martinek – F. Zeljko

Fučec – Pucar.

Razlog za osmijeh prije posljednjeg dana prvenstva ima mladi Ban. Četvrtfinale mu nosi najjačeg hrvatskog stolnotenisača Gaćinu, no kao prvu godinu junior na ovom prvenstvu osvojio je već dvije medalje. Sad je samo pitanje kojeg će biti sjaja.

Loš dan su imali Osječani Banek i Zovko. Prvo su ispali u parovima, a potom je Banek poražen u šesnaestini finala od Šarčevića s 4:3. Vodio je osječki igrač 3:2, no to nije bilo dovoljno za Šarčevića koji je posljednja dva seta slavio s 12:10. Ista sudbina zadesila je Zovka kojeg je izbacio Mustapić (4:3). Igrač Splita je diktirao ritam, vodio 3:1, no Zovko se vraća i izjednačuje. U posljednjem setu Mustapić je odnio pobjedu s 11:9. Šarčević je kasnije zaustavljen od Bana s 4:1, dok je Mustapića svladao F. Zeljko s 4:2. Igrač Splita je poveo 2:1 u setovima, no to je bilo sve od njega s obzirom da je F. Zeljko sljedeća tri seta slavio s 11:4, 11:6 i 11:9.

Kod muških parova u polufinalu će igrati Japec i Simović protiv Ređepa i Kolareka, dok su drugi polufinalni par Mijatović i I. Zeljko protiv Bana i L. Martineka. Inače, lijep rezultat ostvarili su Mihaljević i Nemec, bili su korak do medalja, a pritom su izbacili prve nositelje i branitelje naslova Zovka i Baneka (3:1). No, zaustavljeni su u četvrtfinalu od Japeca i Simovića s 3:0. Ban i L. Martinek su opasno živjeli u četvrtfinalu s Bakačem i Mustapićem, gubili su 2:1, da bi na kraju prošli u fiksu petog seta.

Kod djevojaka u četvrtfinalu će se sastati:

Jeger – Malobabić

Jazbec – Petek

Tubikanec – Cakol

Pavlović – Srebrnjak

Odličnu igru pružila je mlada Arapović s obzirom da je protiv Malobabić vodila 2:0 u setovima. No, iskusna Varaždinka do kraja više nije ispustila set te osigurala četvrtfinale. Lani je također igrala četvrtfinale, a zaustavila ju je suigračica Petek.

Što se tiče parova Jeger i Srebrnjak idu na braniteljice naslova Petek i Malobabić, a Cakol i Jazbec na Tubikanec i Pavlović. Potonje dvije igračice imale su najneizvjesniji meč četvrtfinala, a Bardač i Arapović su poražene nakon pet setova (8, -9, 9, -7, 6).

U mješovitm parovima u finalu će igrati Ban i Pavlović te Fučec i Jeger. Najteži susret za Bana i Pavlović bio je u četvrtfinalu kada su nakon pet setova (9, 7, -9, -7, 9) svladali Horvata i Malobabić. Fučec i Jeger su tu neizvjesnost imali u polufinalu i to s Runjićem i Petek. Gubili su 2:1, no sljedeća dva seta slavili su s 11:6. Nažalost po Petek i ovog puta je zaustavljena korak do finala, a kako je rekla, jedino joj ta zlatna medalja nedostaje u kolekciji s državnih prvenstava. Uz Runjića i Petek broncu su osvojili L. Martinek i Cakol koji su s 3:1 svladani od Fučeca i Jeger.

U nedjelju mečevi kreću od 11 sati, a finalne borbe na rasporedu su od 14.30 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.