Phelps ipak nastupa na Svjetskom prvenstvu?

Phelps ipak nastupa na Svjetskom prvenstvu?

Michael Phelps mogao bi ipak dobiti priliku nastupiti na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Michael Phelps/Foto: commons.wikimedia.org - Eric Draper

Izvršni direktor Američkog plivačkog saveza otkrio je kako bi Savez ipak mogao popustiti najuspješnijem plivaču svih vremena i dozvoliti mu nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će u kolovozu ugostiti ruski Kazan.

Michael Phelps je, naime, oštro kažnjen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a premda mu suspenzija istječe u travnju, posebno je u nju ‘uglavljena’ zabrana nastupa na Svjetskom prvenstvu.

ESPN sada ipak prenosi izjavu Chucka Wielgusa koji je neizravno naznačio kako bi se američkom plivaču na koncu moglo izaći u susret. “Situacija je složena, ali postoje načini na koje bismo to mogli srediti. Moguće je naći put za preispitivanje toga slučaja”, rekao je Wielgus.

Upravo je prvenstvo u Kazanu trebalo Phelpsu biti glavni test prije Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, na kojima bi volio (po drugi put) okončati profesionalnu karijeru.

Phelps u vitrinama ima rekordnih 18 zlatnih odličja s najveće sportske smotre (od Atene 2004. do Londona 2012), a premijerni je put prestao aktivno plivati upravo poslije zadnjih olimpijskih igara. Vratio se prošle godine, a na američkim je kvalifikacijama isplivao norme na 100 m slobodno, 100 m leptir i 200 m mješovito.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.