U Sesvetama okončano 23. državno prvenstvo

PIKADO: Boris Krčmar potvrdio klasu, prvijenac za Martinu Maglicu

PIKADO: Boris Krčmar potvrdio klasu, prvijenac za Martinu Maglicu

Foto: Prvenstvo Hrvatske u pikadu

Zagrepčanin Boris Krčmar ima reputaciju najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada. Četiri naslova svjetskog prvaka na četiri do sada održana SP-a ne ostavljaju prostora za bilo kakve sumnje. No, dok mu je u svijetu status neupitan, na domaćem terenu je sve više izazivača željnih prekinuti njegovu silnu dominaciju. Još kada se prvog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske koje je proteklog vikenda održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama dogodilo da ga je Alan Ljubić, najozbiljniji konkurent, pobijedio i preoteo mu naslov prvaka Hrvatske u disciplini Cricket, stvar se dodatno zakuhala. No, nije dugo potrajalo.

Krčmar je u nedjelju slavio u kraljevskoj disciplini 501 DO za svoj sedmi naslov prvaka Hrvatske u proteklih devet godina. U tom periodu se samo jednom dogodilo da ga je netko uspio pobijediti, 2012. kada je to pošlo za rukom Splićaninu Vladimiru Lešiću. dok jednom nije bio u mogućnosti nastupiti na državnom. “Žao mi je što nisam dobio priliku u finalu igrati protiv svog dobrog prijatelja Ljubića i revanširati mu se za poraz u Cricketu, ali na to nisam mogao utjecati”,  rekao je Krčmar.

Za to je zaslužan Ivica Vuletić koji je u najkvalitetnijem meču cijelog turnira u polufinalu pobijedio Ljubića. Iako je gubio 5:3, Sisčanin se nije predao, već je super atraktivnim izlazom sa 128 prvo smanjio zaostatak na 5:4 te potom napravio potpuni preokret za pobjedu 6:5. Krčmar je upisao pobjede u svih šest susreta koliko je odigrao, a u završnici su redom padali Dragutin Pečnjak (5:2), Matija Gazibara (6:1) te u finalu spomenuti Vuletić (7:2). Na kraju se ispostavilo da mu je jedini uspio zaprijetiti Zadranin Tomislav Markić koji je u četvrtfinalu izgubio sa 4:3. Kao nagradu za sedmu titulu prvaka Hrvatske Krčmar će si priuštiti Suzuki RMZ 450.”Kao strastveni zaljubljenik u motocikle sam nakon osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka 2009. godine kupio Ducati 999, a Suzuki će mi dobro doći za održavanje fizičke kondicije i pripremu za EP početkom lipnja u Poreču te profesionalne turnire u Aziji na kojima nastupam”, otkrio je Krčmar.

U konkurenciji dama svoj prvi naslov državne prvakinje osvojila je Martina Maglica, Vinkovčanka koja se udala i živi u Splitu. U finalu je sa 5:2 pobijedila mladu Ivanu Tadić iz Stobreča i tako upisala uvjerljivo najveći uspjeh u 9-godišnjoj pikado karijeri. “Tajna mog uspjeha je u tome što ove zime nisam radila i mogla sam se ozbiljnije posvetiti pikadu. Ja sam i prošle sezone igrala odlično, ali zbog posla jednostavno nisam mogla ići na masterse”,  rekla je Maglica.

Bronca je pripala Zagrepčanki Maji Ćužić, europskoj prvakinji iz 2004. godine koja se tako na sjajan način vratila nakon višegodišnje stanke zbog bolesti. Upravo ona se pobrinula za najveću senzaciju turnira kada je u četvrtfinalu izbacila Vlatku Lešić iz Županje, već godinama našu najbolju igračicu kojoj je tako uništila snove o osvajanju trećeg uzastopnog naslova prvakinje Hrvatske. U konkurenciji igrača druge kategorije iznenađujuće je slavio Splićanin Jure Kapetanović, dok je kod treće kategornika najbolji bio Mišo Stanković iz Kutine.

SVI OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE – 501 MO
1. Martina Maglica (Split)
2. Ivana Tadić (Stobreč)
3. Maja Ćužić (Zagreb)

SENIORI 1. KATEGORIJA – 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Alan Ljubić (Zagreb)

SENIORI 2. KATEGORIJA – 501 MO
1. Jure Kapetanović (Split)
2. Petar Šurlina (Mali Lošinj)
3. Stipan Grubišić (Zagreb)

SENIORI 3. KATEGORIJA – 501 SO
1. Mišo Stanković (Kutina)
2. Ivan Bužonja (Zadar)
3. Luka Jovanović (Lovran)

PIKADO

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.