Pikado: Hrvatski juniori viceprvaci svijeta!

Pikado: Hrvatski juniori viceprvaci svijeta!

Nastavlja se berba medalja za hrvatske pikadiste na SP u Poreču...

Juniorska reprezentacija Hrvatske

U četvrtak su hrvatski pikadisti imali polovičan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u pikadu koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Seniorska reprezentacija nije uspjela proći skupinu i nastup su završili na diobi 13. mjesta, dok je juniorska reprezentacija osvojila titulu viceprvaka svijeta.

Seniorska reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić, Matija Gazibara, Alan Ljubić, Vlatka Lešić, Marina Letica i Olja Pavlović nije imala svoj dan i upisali su poraze u sva tri susreta u skupini te se ekspresno oprostili od natjecanja.

“Danas definitivno nije bio naš dan. Krčmar je fizički potpuno iscrpljen jer na svim pojedinačnim turnirima igra do kraja, dok Antunović ima problema s ozljedom noge. A to su nam dvojica najboljih igrača igrača, zlatni i srebrni sa SP u pojedinačnoj konkurenciji”rekao je voditelj muške reprezentacije Predrag Penić.

Naslov svjetskog prvaka osvojila je Njemačka koja je u finalu pobijedila Rusiju, dok je bronca pripala Češkoj.

Veselje u hrvatski tabor donijeli su juniori do 18 godina starosti koji su prvo u skupini upisali pobjede protiv Turske (5:2) i Češke (7:0), uz poraze od Austrije (3:4) i Rusije (1:6). Zahvaljujući boljoj razlici setova bili su drugi u skupini te se se plasirali u finale, u kojemu su poraženi od Rusije (5:1).

Ovaj sjajan uspjeh ostvarili su Josip Ljubas (Kaštela), Luka Jovanović (Lovran), Dominik Grbac (Matulji), Josipa Spahija (Šibenik), Filip Ljubenko i Stjepan Kranjčina (obojica iz Zagreba) te Leonora Vilanci (Poreč).

“Ovo je fantastičan rezultat s obzirom na to da smo se skupili na brzinu, igrači jedva da se međusobno poznaju. Rusi su odskakali kvalitetom i to su na kraju potvrdili. Iako rezultat kod klinaca nije u prvom planu, uvijek je bolje razvijati se u pobjedničkom okruženju”, rekao je Krešo Kranjčina, koji vodi juniorsku reprezentaciju.

Kranjčina, bivši pikado reprezentativac i osvajač brojnih medalja za Hrvatsku te dobitnik nagrade za Fair Play u izboru Sportskih novosti, idealna je osoba za rad s klincima jer u njemu mogu imati ne samo učitelja već i uzor.

U nastavku natjecanja u Poreču igrat će se discipline Europskog prvenstva na kojima se očekuje još poneka medalja za hrvatske pikadiste.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.