Piše se povijest! Sokolović osvojio prvo zlato za Hrvatsku

Piše se povijest! Sokolović osvojio prvo zlato za Hrvatsku

Druga medalja u povijesti Hrvatske

foto: Paraolimpijac/FB

Nakon Brune Bošnjaka koji je osvojio prvu povijesnu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama za Hrvatsku, prije nekoliko trenutaka Hrvatska se okitila novom medaljom.

Dino Sokolović je u svojoj disciplini, sjedećem slalomu osvojio zlatnu medalju iza sebe ostavivši Tylera Walkera i Frederica Francoisa.

Sjajnom vožnjom Dino je kreirao veliku senzaciju na ZPOI-u.

“Da budem iskren, nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji nisam očekivao zlato. Druga staza je za mene bila puno teža, drugi nisu uspjeli ovog puta, a ja jesam. Nije mi se vrtio film iz Sočija kada sam ostao bez medalje, samo me je bilo malo strah da zbog grešaka ne izgubim treću poziciju. Mnogi koji su možda i bolji od mene danas nisu uspjeli. Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju. U prvom ‘laufu’ sam zaostao 70 stotinki za vodećim Nizozemcem Jeroenom Kampschreurom, koji se trenutno najbolje skija no ovog puta na moju sreću on nije uspio završiti utrku. Ovo paraolimpijsko zlato posvećujem supruzi Barbari i kćerki Viti“, kazao je Dino nakon povijesne utrke.

U nedjelju u ženskom slalomu nastupa Eva Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.