Plasman hrvatskih skijaša na FIS SVJETSKOM PRVENSTVU U ST.MORITZU

Plasman hrvatskih skijaša na FIS SVJETSKOM PRVENSTVU U ST.MORITZU

Ivica Kostelić i Istok Rodeš - St.Moritz foto: CroSki

Na današnjoj posljednjoj utrci u sklopu FIS Svjetskog prvenstva u St.Moritzu, pobjedu u utrci slaloma odnio je Marcel Hirscher (AUT). Drugo mjesto zauzeo je Manuel Feller (AUT), dok je treće mjesto zauzeo Felix Neureuther (GER).

Hrvatska je u posljednjoj utrci Svjetskog prvenstva imala tri predstavnika, Istoka Rodeša, Mateja Vidovića i Ivicu Kostelića, kojemu je ovo bio posljednji natjecateljski nastup na Svjetskim prvenstvima. Istok je utrku završio na 30. mjestu sa 4,88 sekunde zaostatka za pobjednikom, Matej je bio 35 (+5,41), dok je Ivica zauzeo 38. mjesto (+7,95).

“Mislim da nije tako loše, dolje sam vozio stvarno slabo, gornji dio je bio u redu. Nisam ovdje zbog rezultata, htio sam doći ovdje još jednom. Ovo je bilo zadnje Svjetsko prvenstvo”, potvrdio je Ivica Kostelić za HRT uoči drugog laufa, u kojem je plasmanom među 60 najboljih dobio još jednu priliku za spuštanje u  St. Moritzu.

“Glavno da sam uspio doći do Svjetskog prvenstva, da sam uspio kako-tako otpeljati. Staza je bila ekstremno ledena, za koljeno je to loše, ali ipak sam uspio. Sve u svemu je bilo u redu”, dodao je na završetku utrke, Ivica.

Kompletni rezultati dostupni  OVDJE.

Podsjetimo kako je u ženskoj konkurenciji Hrvatska u posljednjoj utrci na Svjetskom prvenstvu imala dvije predstavnice, Andreu Komšić i Leonu Popović. Andrea je utrku završila na 28. mjestu sa 6,39 sekundi zaostatka za Shiffrin. Druga hrvatska predstavnica, Leona Popović nije uspjela završiti drugu vožnju.

Kompletni rezultati dostupni OVDJE .

Leona Popović, foto: SPORT-IT

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.