Ples milijuna: Evo koliko će Marin Čilić zaraditi na ovogodišnjem Wimbledonu

Ples milijuna: Evo koliko će Marin Čilić zaraditi na ovogodišnjem Wimbledonu

Nakon nogometa, tenis je možda najunosniji sport na svijetu. Najbolji svjetski tenisači zarađuju milijune. Nagradni  fondovi najvećih svjetskih teniskih turnira vrte se u milijunima eura.

Kao što je u nogometu vrhunac karijere osvajanje Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva, u košarci osvajanje NBA lige, tako je u tenisu Wimbledon najveći turnir na svijetu. Ako Čilić sutra pobjedi Federera u finalu i osvoji naslov postao bi prvi Hrvat u povijesti s dva Grand Slam naslova. Marin je 2014. godine osvojio US Open.

Čilić je samim ulaskom u finale već osigurao  1,1 milijuna funti (oko devet milijuna kuna) čime je skoro dostigao ukupnu zaradu Gorana Ivaniševića u cijeloj teniskoj karijeri. Ako pobjedi legendarnog Švicarca Marin će zaraditi vrtoglavih 2,2 milijuna funti (nešto više od 18 milijuna kuna).

Iza ove zarade i velikog uspjeha naravno leži i veliki trud, odricanje, a sportaši poput Čilića su to apsolutno zaslužili.

Marin je u dosadašnjoj karijeri zaradio 18 milijuna dolara (oko 115 milijuna kuna), Ivanišević je u karijeri zaradio  19,8 milijuna dolara. Tako bi Marin sutrašnjom pobjedom dostigao legendarnog Gorana Ivaniševića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.