Pločice za nadopunu energije

Pločice za nadopunu energije

Konzumiranjem energetskih pločica dolazi do razgradnje ugljikohidrata, koji potom pružaju energiju našem tijelu da savlada s lakoćom sportsku aktivnost.

FOTO: Romina Sabo

Energetske pločice brza su nadopuna energije, a sastoje se prvenstveno od ugljikohidrata, te nešto manjim dijelom proteina i masti. Konzumiranjem energetskih pločica dolazi do razgradnje ugljikohidrata, koji potom pružaju energiju našem tijelu da savlada s lakoćom sportsku aktivnost. Osim što su skupe i pune nepotrebnih šećera, energetske pločice je najbolje napraviti kod kuće, koristeći žitarice, orašaste plodove, sušeno voće, sjemenke i med. Time ćete uštedjeti, a i biti sigurni koje ste namirnice unijeli u organizam. Energetske pločice idealne su ako se koriste prije ili nakon vježbanja, jer Vašem tijelu osiguravaju potrebnu energiju, vitamine, minerale, te vlakna.

U nastavku pogledajte (i probajte) jedne ukusne i prepune energije:

Sastojci:

2 žlice kokosovog ulja

3 žlice maslaca od kikirikija, badema ili indijskog oraščića

100 g zobenih pahuljica

2 žlice sezamovih sjemenki

50 g sušenog voća i orašastih plodova, po izboru

cimet

2 žlice meda

bademi u listićima, kokos u listicima – po izboru

Upute za pripremu:

Kokosovo ulje otopite i dobro pomiješajte s maslacom od kikirikija. Ubacite ostale sastojke i dobro pomiješajte. Smjesu stavite na papir za pečenje i dobro pritisnite, smjesa mora biti kompaktna kako se pločice ne bi rasipale. Pospite bademima u listićima ili kokosom i pecite na 180°C oko 10 min, narežite dok su topli na željenu veličinu te pustite da se ohlade.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.