Plodna godina za HNS: 19.7 milijuna kuna u plusu

Plodna godina za HNS: 19.7 milijuna kuna u plusu

Održana je sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza...

Foto: www.hns-cff.hr

Na sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je dobit od 19.7 milijuna kuna za 2014. godinu (164.7 milijuna kn prihoda, 105 milijuna kn rashoda). Za ovu godinu planira se 105 milijuna kuna prihoda i 140 milijuna kuna rashoda. Dakle, HNS će godinu završiti u velikom gubitku.

Davor Šuker je izjavio: “Bila je ovo bogata godina sa sjajnim rezultatima. Prepoznati smo kao nogometna sila, a planiramo još mnogo projekata.”

Izračunato je da su HNS i klubovi u posljednjih sedam godina platili Uefi ukupno 2.1 milijuna eura kazne zbog navijačkih nereda. Hajduk je platio 721 tisuću eura, Dinamo 675 tisuća eura, HNS 421 tisuću eura i Rijeka 285 tisuća eura. Pokrenuta je akcija “Moja tribina” za borbu protiv rasizma, diskriminacije i nasilja na stadionima. Šuker je naglasio da Uefa inzistira na programu “Respect” i sankcioniranju incidenata.

Trofej pomlatka, najcjenjenije priznanje HNS-a za doprinos nogometu, dobili su Ivica Grnja, Ivica Perković i Ante Ivković. Statut je usklađen s novim Zakonom o udrugama, te funkcija Damira Vrbanovića sada glasi izvršni direktor umjesto izvršni predsjednik. Odvjetnik Nikola Badovinac postao je likvidator. Izglasan je i novi Disciplinski pravilnik. Odbijene su molbe Marija Darmopila i Danijela Mađarića za ukidanjem doživotne suspenzije zbog sudjelovanja u aferi Offside.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar naglasio je da MZOS i HNS moraju surađivati: “Možda to i nije bilo tako posljednjih godina, ali problema ima i kad nema svađe. Moramo zajedno raditi na napredovanju nogometa. Cilj nam mora biti stanje kakvo je u hokeju. Kad navijač baci čašu ostali ga sami izbace.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.