Pobjeda Donne Vekić, Mirjana Lučić-Baroni predala meč

Pobjeda Donne Vekić, Mirjana Lučić-Baroni predala meč

Vekić je uspjela doći do pobjede uz dosta slab postotak prvog servisa 57%, zabila je tri asa i napravila pet duplih pogreški.

Foto: Donna Vekić / eZadar

Donna Vekić pobjedila je sedmu nositeljicu Njemicu Tatjanu Mariju sa 6:4, 6:2 i plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Hobartu.

Obje tenisačice imale su velikih problema sa servisom na otvaranju meča, nakon četiri gema nijedna nije uspjela osvojiti svoj početni udarac, kod 3:3 je Donna uspjela još jednom breaknuti i do kraja seta je zadržala minimalnu prednost. Drugi set Donna ponovo otvara breakom, kod 3:1 je poduplala prednost što joj je pružilo šansu da si dozvoli još jedan gubitak svoga servisa bez posljedica te je na kraju lagano privela meč kraju.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv mlade Čehinje 18-godišnje Markete Vondrousove koja je pobjedila Nataliju Vikhlyntsevu sa 6:4, 6:3. Vondrousova je prošlog tjedna poražena od naše Petre Martić u prvom kolu Aucklanda, a biti će joj ovo prvi međusobni dvoboj protiv Donne Vekić.

Mirjana Lučić-Baroni predala je meč prvog kola u Sydneyu Čehinji Petri Kvitovoj nakon što je Kvitova dobila prvi set sa 6:1 nakon samo 29 minuta igre.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.