Pobjeda hokejaša – “Pokazali smo snagu i moć!”

Pobjeda hokejaša – “Pokazali smo snagu i moć!”

Croatia,Zagreb, 20.04.2016.WM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP Romania-Croatia Photo:Igor Soban

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu, odigrala je odličnu utakmicu s Rumunjskom i upisala prvu pobjedu na SP-u Divizije I Grupe B koje se održava u Zagrebu.

Naši hokejaši bili su bolji od Rumunjske rezultatom 12-5 (3-1, 4-2, 5-2). Pomlađena Hrvatska reprezentacija ušla je u utakmicu vrlo odlučno i napadački, a već u prvoj minuti utakmice Igor Jačmenjak je zabio za 1-0. Hrvatska je dominirala tijekom cijele utakmice i kontrolirala igru, no u posljednjoj trećini dogodile su se manje pogreške pa su Rumunji u samo jednoj minuti zabili dva gola i smanjili rezultat na 8-5. Izbornik Letang u tom trenutku mijenja Matu Tomljenovića na gol stavlja Vilima Rosandića, no ponovo se budi hrvatski napad i u samo četiri minute Hrvatska zabija četiri gola za konačnih 12-5.

Igrač utakmice Luka Jarcov: “Odigrali smo odličnu utakmicu i vjerujem da smo još u igri za medalju.”

Izbornik Lana Letang :”Vratiti se u igru nakon utakmice s Ukrajinom, nije bilo lako. Dečki su odigrali odličnu utakmicu i vidjela se neka `kemija´ između Rendulića, Blagusa i Perkovicha. Znate, imali smo kratke pripreme, a Borna i Nathan nisu nikada igrali zajedno. Zadovoljan sam i kako je Rosandić zamijenio Tomljenovića, preuzeo je odgovornost. Danas smo pokazali našu snagu i moć i jako sam zadovoljan kako su dečki odigrali.”

Danas je dan odmora na SP-u, a sutra Hrvatska igra sa Estonijom s početkom u 20:00 sati u Domu sportova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.