Pobjeda koja donosi finale Svjetskog prvenstva, Hrvatska večeras protiv Norveške

Pobjeda koja donosi finale Svjetskog prvenstva, Hrvatska večeras protiv Norveške

Pobjeda donosi Francusku u finalu, a poraz Slovence u borbi za treće mjesto.

Hrvatska večeras igra protiv Norveške u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Pobjeda donosi finale i borbu za zlato protiv domaćina Francuske, a poraz nas vodi na Sloveniju i utakmicu za treće mjesto na prvenstvu.

Norveški igrači možda ne igraju u top klubovima, ali na ovom SP-u igraju fantastično. Imaju vođu u mladom Sagosenu, koji je stvarno fenomenalan, igraju čvrstu, pokretljivu obranu i trče. Nenormalno trče! – rekao je Duvnjak.

Upravo tako, bit će teško protiv Norveške. Igraju možda i najbolji rukomet na prvenstvu. Ovo je sigurno najbolja generacija Norveške ikad. Vodi ih Christian Berge. Zanimljivo je to da Norveška prvenstvo nije izborila preko kvalifikacije i nisu ga trebali ni igrati, ali IHF im je dodijelio pozivnicu jer je ostalo još jedno prazno mjesto. Norveška je sada tu, u borbi za medalju.

‘Motor’ reprezentacije, Sander Sagosen.

Sagosen se ističe kao najbolji igrač Norveške reprezentacije, Na kraju ove sezone Sagosen napušta Aalborg i odlazi u PSG. Norvežani u svojim redovima imaju i sjajnog golmana koji je po statistici trenutno najbolji vratar prvenstva.  Do sada je upisao 60 obrana (32%).  Tu su i vrlo dobri vanjski igrači, poput Tonnesena, Espen Lie Hansena, krila Magnus Jondal (lijevo) i Kristian Bjornsen (desno).

Jedna jako dobro  posložena reprezentacija s kojom će biti teško igrati, ali mi vjerujemo u pobjedu Hrvatske i plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.