Pobjeda nad Litvom podignula samopouzdanje, Dario Šarić: Ne trebamo se nikoga bojati!

Pobjeda nad Litvom podignula samopouzdanje, Dario Šarić: Ne trebamo se nikoga bojati!

- Na trenutke je to izgledalo i više nego dobro. Na SP odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko, zadovoljan je bio izbornik Repeša

Hrvatska je s čistom peticom položila prijemni uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. U lijepo ispunjenoj zagrebačkoj Areni pred oko 10 tisuća gledatelja uvjerljivo je pala Litva. Pobjedom nad reprezentacijom iz gornjeg doma svjetske košarke Repešine trupe napunile su se prijeko potrebnim samopouzdanjem, najavivši pritom lijepe stvari na Pirinejima.

– Htijeli smo pokazati da hoćemo, znamo i možemo, da smo spremni i da smo složna momčad, a na trenutke smo izgledali na terenu i bolje nego što sam očekivao, objasnio je izbornik.

Hrvatska se Litvi za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Eurobasketa osvetila lakše od očekivanog. Obrana je bila čvrsta što je rezultiralo mnogobrojnim laganim poenima. Utakmica je praktički odlučena u uvodnih pet minuta. Litva do kraja nije uspijela ozbiljnije zaprijetiti, a čak su izostale i tradicionalne “crne rupe” u hrvatskoj igri.

– Na trenutke je to izgledalo i više nego dobro. Nedostaje nam još kontinuiteta u svim fazama igre. Neke nam se stvari ne smiju događati, umor je napravio svoje. No, rezultatom i onime što smo pokazali ne možemo biti nezadovoljni. Zaluženo smo pobijedili. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko, zaključio je Repeša.

Bogdanović i Šarić prve zvijezde

U hrvatskim redovima najbolji su ponovo bili Bogdanović i Šarić, koji su pokazali kako će biti udarne hrvatske snage na svjetskoj smotri.

– Ova utakmica je pokazal kako trebamo igrati na SP-u, ne trebamo se pretjerano nikoga bojati. Ne računam tu Španjolsku, protiv kojih će nam trebati još više trke i manje crnih rupa, objasnio je Dario Šarić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.