Pobjeda Španjolske, Slovačka i dalje stopostotna

Pobjeda Španjolske, Slovačka i dalje stopostotna

U posljednje četiri utakmice jučerašnjega programa kvalifikacija za EURO 2016 nije bilo iznenađenja.

Španjolska je upisala sigurnu pobjedu nad Bjelorusima  u Huelvi pogotcima Isca, Busquetsa i Pedra. Tom pobjedom skočila je na drugo mjesto u skupini C. Na čelu skupine i dalje se nalazi Slovačka sa sve četiri pobjede. Posljednju su upisali na gostovanju u Skopju kod neugodne Makedonije rezultatom 2:0. Strijelci su bili Kucka i Nemec u prvome poluvremenu. Iza Slovačke se nalaze Španjolska i Ukrajina sa po devet bodova, dok su Makedonija sa tri, te Bjelorusija i Luksemburg sa jednim bodom kompromitirali svoje šanse za prolazak na EURO.

U skupini E Švicarska je pobijedila Litvu 4:0 slomivši otpor gostiju tek u drugom poluvremenu. Golijadu je otvorio Drmić u 66. minuti,  a Schar i Shaqiri sa dva pogotka dovršili su priču u St. Gallenu. Englezi su i dalje prvi sa 12 bodova, a iza njih se nalaze čak tri reprezentacije sa po šest bodova, Švicarska, Litva i Slovenija. Prati ih Estonija sa četiri boda, dok je San Marino na začelju sa jednim bodom.

Najzanimljivije je bilo u Podgorici gdje su domaći Crnogorci podijelili bodove sa Švedskom (1:1). Za goste je u devetoj minuti zabio Zlatan Ibrahimović, a rezultat je u 80. minuti poravnao Jovetić. U skupini G vodeća je Austrija sa deset bodova dok Švedska drži drugu poziciju sa šest bodova. Rusi i Crnogorci izjednačeni su sa po pet bodova, a slijedi Lihtenštajn sa bodom manje. Posljednja je Moldavija sa jednim osvojenim bodom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.