Pobjeda u Parizu: Dodig i Melo love braću Bryant

Pobjeda u Parizu: Dodig i Melo love braću Bryant

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili su Masters 1000 turnir u Parizu...

Ivan Dodig i Marcelo Melo/Foto: Gettyimages

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu izgubili ritam i igru poslije dva mjeseca stanke od zajedničkog nastupanja. Hrvatsko-brazilski par osvojio je jaki ATP Masters 1000 turnir u Parizu pobjedom nad Vašekom Pospišilom i Jackom Sockom te će na završnom ogledavanju snaga u Londonu ganjati možda i prvo mjesto na ljestvici parova ove sezone.

Dodig i Melo još su jednom, ovoga puta protiv kanadsko-američke kombinacije, dogurali do tie-breaka trećega seta. Pospišil i Sock osvojili su prvi rezultatom 6:2, Dodig i Melo vratili su se sa 6:3, a potom nakon sat i četiri minute igre okončali borbu s 10:5.

Melo je pak ovim trijumfom osigurao prvo mjesto na ljestvici parova u 2015. godini, postavši tako tek drugim Brazilcem u povijesti kojemu je to uspjelo (Gustavo Kuerten), a vrh bi mogao osigurati upravo u paru s Dodigom, s obzirom na to da su prije finala sezone u O2 Areni na samo 145 poena od Boba i Mikea Bryana.

“Suparnici su u meč ušli vrlo motivirani, to se jako vidjelo, i zaista u prvom setu nismo imali puno prilika. No, nakon što smo im konačno uspjeli oduzeti servis u drugom setu meč se potpuno okrenuo u našu korist”, kazao je Dodig, kojemu je to bilo deseto finale u karijeri.

Londonski Masters igrat će se od 15. do 22. studenoga, a posljednji par koji je izborio plasman u englesku prijestolnicu jesu Indijac Bopanna i Rumunj Merge. “Ivan i ja volimo igrati u Londonu, tamo smo uvijek dobri. Možda odlazimo s malim pritiskom, ali i mnogo više samopouzdanja”, najavio je pak Melo.

ATP Pariz, finale:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil) – Pospišil/Sock (Češka/Kanada)  2:6, 6:3, 10:5