Pobjeda u Rigi nad Dinamom, a danas Spartak na domaćem terenu

Pobjeda u Rigi nad Dinamom, a danas Spartak na domaćem terenu

Medvjedi dočekuju Spartak, utakmica na rasporedu od 19h.

Foto: www.medvescak.com

Koja će utakmica osigurati pomak Medveščaka na cjelokupnoj ljestvici Zapadne konferencije pitanje je koje i dalje ostaje u mutnom horizontu, ali 49. ovosezonski nastup u KHL-u takvo nešto nije promijenio. Tako osvojeno deveto mjesto ostaje trenutna sudbina igrača Medveščaka.

U susretu s Dinamom iz Rige igrači Medveščaka su svladali domaćine rezultatom 5:2 (1:0, 1:0, 3:2). Unatoč naglašenoj igri i “prevlasti“ tokom cijelog susreta, aktivnost igrača Medveščaka posebno je bila vidljiva u prve dvije trećine utakmice. Kao najbolji strijelci tu se ističu Stefano Gilianti (16:37) i Thomas Larkin (30:53). Pred sam kraj utakmice dodatnoj razlici rezultata pripomažu Tuull Mantyl (47:25), Gilbert Brule (52:05) i Radek Smolanek (53:53).
Jasno vidljivom dominacijom kroz cijeli susret igrači Medveščaka zasluženo su odnijeli 3 boda osvojena već po 16. put. Ovim susretom i Dinamo i Medveščaka ostaju na istoj poziciji cjelokupne ljestvice Zapadne konferencije – Medveščak sa 68 bodova na 9. mjestu, Dinamo na 12. mjestu s osvojena 54 boda.
Sljedeća je utakmica zakazana za 8. siječnja kada će u Domu sportova Medveščak ugostiti Spartak iz Moskve. Susret sa Spartakom ostavlja mogućnost pobjede, a vjerujući dosadašnjim rezultatima Medvjeda, pomak s trenutne pozicije može se jasno nazirati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.