Pobjednik TOC-a: “Odlično organizirano natjecanje u prekrasnoj zemlji”

Pobjednik TOC-a: “Odlično organizirano natjecanje u prekrasnoj zemlji”

{$alt}
www.facebook.com/TourOfCroatia2015

Maciej Paterski postao je prvi pobjednik pokrenute biciklističke utrke kroz Hrvatsku, nazvane “Tour de Croatie” koja je završila u nedjelju u Zagrebu.

Paterski je već unaprijed bio favorit, a svoju dominaciju u proteklih pet dana utrke potvrdio je pobjedom u posljednjoj etapi voženoj od Svetog Martina na Muri pa sve do Zagreba s ciljem na Markovom trgu. Duljina te etape iznosila je 177 kilometara, a Paterski ju je prošao za 3 sata, 59 minuta i 42 sekunde.

Iza Paterskog drugi je ciljem prošao Austrijanac Felix Grosschartner, a treći Rus Roman Maikin.

Paterski je kao pobjednik iznio par dojmova o cjelokupnoj utrci: “Završnica posljednje etape bila je vrlo teška. Pred sam kraj ostao sa samo s trojicom vozača, osjetio da imam snage i uspio pobijediti. Zadovoljan sam jer je ovo moja najveća pobjeda u nekoj višednevnoj utrci. Ovo je odlična priprema za ‘Giro d’Italia’. Bilo je ovo odlično organizirano natjecanje u prekrasnoj zemlji”. 

Prije početka utrke za kapetana naše momčadi bio je određen Szmyd, tako da ne mogu reći kako sam se nadao pobjedi, ali s obzirom na razvoj situacije u trećoj etapa ispostavilo se da imam bolje izglede i postao sam favorit”, zaključio je Paterski.

Drugi u ukupnom poretku bio je Slovenac Primož Roglič sa 1:01 minutom iza pobjednika Paterskog, a treći je bio Poljak Sylwester Szmyd sa 1:18 minuta kašnjenja.

Najistaknutiji od hrvatskih vozača bili su Matija Kvasina i Emanuel Kišerlovski koji je u sveukupnom poretku zauzeo sedmo mjesto sa 2:32 minute iza Paterskog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.