Svjetsko prvenstvo u karateu u Linzu.

Pobjedom u repasažu Lenard sigurna u borbi za broncu

Pobjedom u repasažu Lenard sigurna u borbi za broncu

Ana Lenard

Na startu Lenard je bila uvjerljiva protiv Amerikanke Ashley Hill s 5-1, jedan bod bio je dovoljan za pobjedu nad Engleskinjom Carlom Burkitt, a sudačkim preglasavanjem 3-2 izborila je i pobjedu protiv Kolumbijke Diane Ramirez Gutierrez nakon što je borba završila bez pobjednika 1-1.

U četvrtfinalu najuspješnija hrvatska natjecateljica s prošlog EP-a (ekipno srebro, pojedinačna bronca) u dvoboju sa svjetskom prvakinjom Gianom Lofty održala je 0-0, ali odluka sudačkim preglasavanjem bila je 5-0 za Egipćanku. Lofty je nešto kasnije u dramatičnom polufinalu izjednačila tek u završnici, a odlukom sudaca izborila finale, što je Anu Lenard povuklo u repasaž kategorije do 61 kg.

Alessandra Hasani, koja je ranije nastupala za Italiju,nakon što je dobila ispisnicu postala je član hrvatske karate reprezentacije i nastupila je u kategoriji do 55 kg. Međutim, izgubila je  susret prvog kola od Čileanke Dayane Caroline Videle Toro sa 4-0.

Danas još nastupaju Marko Rukavina (-60 kg), Boran Berak (-67 kg), Monika Berulec (-50 kg), a počinju i ekipna natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.